Hoe je de werkelijkheid achter de uiterlijke schijn kunt zien

 

Vraag: Ik heb geprobeerd om mijn gedachten af te leiden door de materie te zien als complexe patronen van energiegolven of stippen of vormen. (Kim: Dit stond in een van de dictaten van Saint Germain die we tijdens de wake hebben gedaan). En ik vroeg me af of er een dagelijkse oefening is die ik kan doen om mijn gedachten te helpen om dit te doen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Ik geef bepaalde oefeningen in mijn dictaat over dit onderwerp. Dat kun je nog eens doorlezen, doe dat maar eens. Natuurlijk kun je ook mijn invocatie opzeggen. Maar dat duurt langer. Een heel eenvoudige oefening is om hier gewoon over na te denken, om te besluiten dat je hier wat aandacht aan zult besteden om verder te kijken dan de uiterlijke schijn en te zien dat het dieper gaat. In de meeste gevallen zal het gemakkelijker zijn wanneer jij je ogen sluit en gewoon visualiseert dat achter de uiterlijke verschijnselen iets anders zit, stippen, vormen, energiegolven.

Als het je helpt, doe je de oefening door te kijken naar de kamer waarin je bent of de kamer te visualiseren waarin jij je bevindt. Zie dat uiterlijke dingen uit moleculen bestaan. Er zijn atomen, er zijn subatomaire deeltjes, er zijn zuivere energiegolven. Dan zijn er nog stippen en vormen die in verschillende kleuren aan en uit worden gezet. Voor verschillende mensen kan het anders lijken. Sommige mensen zijn niet zo visueel, het kan dan dus moeilijker zijn. Misschien vind je er wel een die jou aanspreekt. Maar dit is één eenvoudige oefening.