Hoe je jouw houding ten aanzien van geld wijzigt

Vraag: Als ik naar mijn gedachten en gesprekken met andere mensen kijk, dan lijkt het alsof het vaak over geld gaat. Bijvoorbeeld, hoeveel iets kost, hoeveel iets waard is, de kwaliteit van een reis of een restaurant of een nieuwe telefoon. Richten de mensen zich in het algemeen buitenproportioneel op geld in plaats van op de ervaring zelf? Wat zijn de illusies die daaronder zitten? En hoe kunnen we iets constructief aanpakken en geld evenwichtig gebruiken en van het leven genieten?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Amerika

De gevallen wezens hebben zich grote moeite getroost om de mensen zover te krijgen dat ze zich op geld fixeren. Zij hebben geprobeerd om samenlevingen te scheppen die draaien om geld, samenlevingen waarin de gedachten van de mensen, de manier waarop ze het leven bekijken, rondom geld draaien; omdat ze niet genoeg geld hebben of dat ze helemaal geen geld hebben. Geld is de sleutel, zelfs tot geluk, of tevredenheid, en krijgen wat je wilt. Heel veel mensen zijn meegesleept in die vortex, het monster dat deze leugen is. De angst dat je het kunt verliezen, je zorgen maken of je er winst mee kunt maken opdat je het niet geleidelijk aan kwijtraakt omdat het aan waarde verliest, enzovoort.

In de vraag begin je de oplossing al te zien. De oplossing is dat planeet aarde, zoals we hebben gezegd, een realiteitssimulator is en een machine om iets te ervaren. De bedoeling van het op aarde zijn is dat je bepaalde ervaringen krijgt die je bewustzijn veranderen. Mijn geliefde, met geld kun je die ervaringen niet kopen. Je kunt zien dat er veel mensen zijn die al het geld hebben dat ze maar kunnen uitgeven en toch geen ervaringen krijgen die hun bewustzijn veranderen.

Je moet begrijpen dat veel mensen nu zullen zeggen: “Maar ik heb veel meer vrijheid wanneer ik geld heb; ik kan reizen, ik kan dit doen, ik kan dat doen en dan krijg ik ook een ervaring, toch?” En dat klopt. Maar er zijn twee soorten ervaringen in het leven. Er zijn ervaringen die een bepaalde bewustzijnsstaat versterken, zoals we hebben gezegd, en die dan een zwart gat worden dat je nooit kunt vullen. Er zijn bepaalde verlangens die je niet kunt vervullen. Hoeveel ervaringen je ook krijgt, het is nooit genoeg. Daarom zie je mensen die nooit genoeg geld hebben, nooit genoeg seks krijgen, nooit genoeg van iets hebben.

Je moet begrijpen dat ik het niet over dat soort ervaringen heb. Zij veranderen je bewustzijn niet, zij voorkomen in feite dat je bewustzijn verandert. Echte ervaringen veranderen je bewustzijn. En die krijg je ook als je wel of niet geld hebt. Ik ben het ermee eens dat veel mensen een bepaalde hoeveelheid geld nodig hebben om enkele ervaringen te krijgen die ze nodig hebben, maar in veel naties ter wereld kunnen die wensen in vervulling gaan: een huis, een auto, een telefoon, reizen enzovoort. Veel mensen zitten in het proces waarin ze die ervaringen krijgen omdat ze genoeg geld hebben om dat te doen.

Maar ik heb het er nu over dat je van houding kunt veranderen ongeacht de situatie op de wereld, zodat je in de eerste plaats gaat voor ervaringen. Je beseft dat het doel van het leven is dat je ervaringen krijgt die je bewustzijn veranderen en dan zeg je dus: “Hoe kan ik die ervaringen krijgen met het geld dat ik tot mijn beschikking heb?” En dan besef je dat het niet gaat om geld vergaren. Het gaat er niet om dat je geld verdient of dingen zo goedkoop mogelijk krijgt.

Het gaat erom dat jij je richt op de ervaring die je nodig hebt om er genoeg van te krijgen opdat jij je bewustzijn kunt veranderen. Ik zeg niet dat dit meteen al je geldproblemen oplost, maar je houding ten aanzien van geld verandert er wel door. En dat zal voor veel mensen betekenen dat zij zich zullen openstellen voor de energiestroom die ook het fysieke geld zal openbaren of op andere manieren de fysieke situaties manifesteren die hen de ervaringen opleveren die zij nodig hebben om te kunnen veranderen en vrij te worden om de aarde uiteindelijk te verlaten.

In heel veel landen is dit grote armoedebewustzijn heel begrijpelijk. Veel van jullie zijn opgegroeid bij ouders die in veel armere omstandigheden waren dan jullie ooit hebben meegemaakt. En jullie hebben iets van dat bewustzijn van je ouders overgenomen: dat er nooit genoeg geld is, in ieder geval niet voor gewone mensen. Je moet ernaar kijken en bereid zijn om de gescheiden zelven te identificeren en ze te laten sterven opdat jij je houding ten aanzien van geld kunt veranderen en beseffen dat je in een vriendelijk universum leeft. Je leeft in een welvarend universum. Het universum wil je de ervaringen geven die je nodig hebt om je spirituele doelen te bereiken.