Populaire goeroes en het collectieve bewustzijn

Vraag: Er zijn een paar onafhankelijke goeroes populair in Korea die alleen hun eigen allerhoogste verlichting onderrichten, namelijk zonde, aan de mensen die heel erg geïnteresseerd zijn in hun korte uitleg met betrekking tot wat zonde is zonder de geascendeerde meesters of gevallen wezens of reïncarnatie of de menselijke ziel te erkennen. Wat is het meest wenselijke standpunt voor ons als studenten van geascendeerde meesters en onze relatie tot hen in jouw Gouden Eeuw? Moeten we hen als een valse goeroe beschouwen of een onvolledige goeroe of iets anders? Ik zou graag willen dat Saint Germain hier iets over zegt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Ik kan je hier geen algemeen antwoord op geven omdat dit heel individueel is: Wat is jouw rol, wat is jouw Goddelijke plan? In het algemeen kan ik zeggen dat elke goeroe die een groep volgelingen krijgt in een land, een goeroe is die een manier heeft gevonden om iets aan te spreken in het collectieve bewustzijn. Met andere woorden, een bepaald aantal mensen in een land heeft een speciale ervaring nodig om een les te leren en hopelijk hun onderscheid te vergroten met betrekking tot een hogere vorm van goeroe.

Er zijn veel mensen, niet alleen in Korea maar overal, die spirituele groei beschouwen als een manier om op te vallen, die zich alleen op zichzelf richten, die een hoger bewustzijnsniveau zien als een manier om zich superieur te voelen aan anderen, of een bepaalde vorm van superioriteit te demonstreren die ervoor zorgt dat andere mensen naar hen opkijken, of naar hen luisteren of zelfs aanbidden.

Een bepaalde groep mensen voelt zich aangetrokken tot dit soort goeroes die uitgebreid beweringen doen over hun eigen bewustzijnsstaat en hoe geavanceerd en wijs zij wel niet zijn. Zij hebben die ervaring gewoon een tijdlang nodig voor ze er hopelijk genoeg van krijgen en beter onderscheid kunnen maken tussen de goeroe die hen op een hoger bewustzijnsniveau kan brengen en de goeroe die hen gevangenhoudt op een spiritueel doodlopende weg waarop ze zich wel superieur zouden kunnen voelen, maar eigenlijk geen vorderingen maken.

Als student van geascendeerde meesters zou je kunnen zeggen: “Wat kan het mij schelen?” De meesten van jullie kunnen dit soort goeroes gewoon negeren, maar als je in contact staat met mensen die zo’n goeroe kennen of als je er zelf één kent, dan kan het een onderdeel van je Goddelijke plan zijn om te proberen die mensen te helpen. Maar het helpt niet als je een soort confrontatie met een goeroe aangaat. Je zou mensen wel persoonlijk kunnen helpen om hen zich te laten realiseren wat die spirituele leraren eigenlijk willen en dan kun je ze misschien helpen om tot het besef te komen dat die mensen niet op een hoog bewustzijnsniveau kunnen zitten als ze de nadruk leggen op hun eigen status, op hun eigen prestaties, hun eigen superioriteit.

Wanneer je de hogere niveaus van een spiritueel pad bereikt, laat je het gescheiden zelf los en probeer je jezelf niet te verheffen. Je probeert andere mensen te verheffen. Je probeert het geheel te verheffen. Je probeert anderen te helpen. Nogmaals, dit is iets persoonlijks, het gaat erom hoe jij je persoonlijk voelt. Ik raad je echter niet aan om dit met je uiterlijke geest te doen, maar je gewoon te richten op het verhogen van je eigen bewustzijn en intuïtieve impulsen van binnenuit te laten komen die je misschien een idee kunnen geven over wat je moet doen en op wat voor manier.