Het verhaal van een avatar: nachtmerries, het geboortetrauma en het bewustzijn van de hel

Vraag: Toen ik het spirituele pad vond en de leringen over non-dualiteit, begon ik nachtmerries te krijgen. Ik had het gevoel dat er iets kwaads in mijn slaapkamer was dat mij pijn wilde doen en ik werd geschrokken wakker. Toen ik de leringen van de geascendeerde meesters vond en mijn huidige echtgenoot vond, die een grote hulp voor mij is op mijn spirituele pad, werden de nachtmerries steeds erger. Ik werd midden in de nacht wakker en zag lelijke schepsels om mijn bed heen krioelen die rechtstreeks van het astrale vlak leken te komen en er stond een man boven mijn bed met een onheilspellende uitstraling die me strak aankeek. En ik heb één bepaalde nachtmerrie gehad die afschuwelijk was. Als ik wakker word uit die droom, dan vervaagt hij, maar ik heb het gevoel dat ik iets belangrijks vergeten ben. En nu is het te laat. Ik kan het niet in orde maken. Dit heeft effect op heel veel mensen en ik heb het gevoel dat ik emotioneel vernietigd bent en voel ondraaglijke pijn. Ik word altijd huilend en schreeuwend uit die droom wakker. Ik heb veel spiritueel werk gedaan om het probleem op te lossen en de nachtmerries waarin astrale figuren voorkomen, zijn opgehouden. Maar wanneer ik ergens door van streek ben, vooral in mijn relatie, dan komt de nachtmerrie met het gevoel dat ik iets slechts heb gedaan terug. Zouden de meesters hier iets over kunnen zeggen en een hoger perspectief kunnen geven op dit soort nachtmerries of aanvallen door duistere krachten en hoe je daarmee om kunt gaan.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Amerika

Je moet begrijpen dat we jullie hebben verteld dat je, wanneer je als avatar naar de aarde afdaalt, een hogere bewustzijnsstaat hebt dan voordat je naar de aarde afdaalde, maar om te kunnen afdalen, moet je afdalen naar wat momenteel het achtenveertigste bewustzijnsniveau op aarde is. Dat is een veel lager bewustzijn dan het bewustzijn dat je als avatar hebt. Wat houdt dat in? Dat je iets zult vergeten. Je moet iets vergeten als je voor de eerste keer als avatar incarneert. Zoals ik net in mijn vorige dictaat heb gezegd, vergeet je bewust wat je in je Goddelijke plan hebt gezet.

Ieder van ons die ooit op een dichte planeet als de aarde is afgedaald, heeft iets vergeten. In veel gevallen kunnen wij (in ieder geval wanneer we in bewustzijn stijgen) intuïtief het gevoel hebben dat wij iets hebben vergeten.

Nu komen we bij het geboortetrauma dat je krijgt. In het boek ‘Mijn Levens met’ zie je dat de hoofdpersoon werd blootgesteld aan zijn geboortetrauma door de gevallen wezens en men liet hem geloven dat zijn daden voor de neergang van de beschaving en de dood van miljoenen mensen hadden gezorgd. Heel erg veel avatars die naar de aarde zijn gekomen, hebben iets soortgelijks meegemaakt. De gevallen wezens projecteren dat op jou; je hebt een verschrikkelijke fout gemaakt die veel mensen heeft beïnvloed en daar moet jij je schuldig over voelen.

Hoe kun je hier zelfs maar mee omgaan? In veel incarnaties doe je dit door in shock te gaan, maar je moet beseffen dat je dit moet opruimen naarmate je hoger op het pad komt, vooral wanneer dit je laatste incarnatie is. Je gevoel wordt intuïtiever, je krijgt het gevoel dat je iets hebt vergeten. Je krijgt het gevoel dat je iets hebt gedaan wat vreselijke consequenties heeft gehad. En je legt een verband tussen die twee. Je denkt dat de reden dat je iets vreselijks hebt gedaan, is dat je iets vergeten bent wat ik niet had mogen vergeten.

Wat heb ik zojuist gezegd? Vergeten is een onderdeel van incarneren op een dichte planeet; je hebt niets verkeerd gedaan door iets te vergeten, dat was onvermijdelijk. Je reageerde op de situatie van je geboortetrauma met het bewustzijnsniveau dat je toen had, waarschijnlijk het achtenveertigste. En daardoor heb je dat schuldgevoel ontwikkeld, het jezelf kwalijk genomen; het was iets wat de gevallen wezens op je hebben geprojecteerd, zelfs al was je niet verantwoordelijk voor hetgeen waar ze je van beschuldigden. Wij hebben dit allemaal gedaan als avatar. Je moet een manier vinden om daarmee om te gaan, zien dat het een misverstand is, de leugens te zien en zover te komen dat jij niet zozeer jezelf iets hoeft te vergeven. Je moet gewoon begrijpen dat je zo hebt gereageerd omdat je in die tijd dat bewustzijn had. Daardoor heb je bepaalde gescheiden zelven geschapen Je moet de hulpmiddelen blijven gebruiken tot je die zelven blootlegt en kunt loslaten, definitief en volledig.

Wat heeft dit te maken met je nachtmerries? Dit komt nogmaals, gedeeltelijk omdat er een periode op het spirituele pad is dat je niet bepaalde belangrijke dingen hebt losgelaten. Er zit spanning in je bewustzijn, eigenlijk in je onderbewuste. Die spanning maakt je gevoelig voor de projecties en aanvallen van duistere krachten. Zoals we hebben gezegd, vallen ze je aan wanneer je een avatar bent of wanneer je in je laatste leven bent; ze zullen je heel doelgericht op een agressieve manier aanvallen.

En dat kan, wanneer jij het gevoel hebt dat je iets verschrikkelijks hebt gedaan of zelfs het gevoel dat je iets vergeten hebt wat je niet had mogen vergeten. Met andere woorden, je neemt het jezelf inderdaad kwalijk. Je neemt jezelf iets kwalijk wat je niet hebt gedaan. Het maakt niet uit omdat er een zelf is dat het jou kwalijk neemt en dat zelf maakt je gevoelig voor dit heel oude bewustzijn dat eigenlijk het bewustzijn van de hel is: de projecties van de hel, de beelden van de hel, waardoor je zelfs schilderijen uit de middeleeuwen kunt zien waarop je die mismaakte schepselen ziet die de zielen in het vagevuur of in de hel zelf kwellen.

Je moet dit begrijpen als je in een cultuur bent opgegroeid met een bepaalde religie die deze kijk op de hel en het vagevuur versterkt en je moet ook begrijpen dat, in combinatie met wat jij op je hebt aangenomen en wat jij jezelf kwalijk neemt, een zelf hebt, meerdere zelven die of bang zijn dat je naar de hel gaat vanwege wat je hebt gedaan of die zelfs het gevoel hebben dat je het verdient om naar de hel te gaan, of in ieder geval verdient om gemarteld te worden. Dit bewustzijn zegt dat jij, als je naar het vagevuur gaat en daar lijdt, misschien wel van je zonden wordt gereinigd.

Zoals we al vele malen hebben uitgelegd, is dat een totale illusie, hier is niets van waar. Hoeveel je ook lijdt of wordt gemarteld, kan nooit compenseren wat je hebt gedaan. Je moet die energie opruimen, transformeren en de gescheiden zelven overwinnen, en dan ben je bevrijd. Maar ook dit bewustzijn, zelfs het hele bewustzijn dat Christus aan het kruis is gestorven voor jouw zonden, en dat hij moest worden gemarteld, en dat zijn bloed moest worden vergoten, als betaling voor de zonden van de mensheid. Nogmaals, dit is een totale leugen die de gevallen wezens hebben verzonnen
Als jij innerlijk die overtuigingen hebt, dan word je gevoelig voor het astrale vlak en dan kun je die schepsels zien en die onheilspellende verschijning zien die op een rechter lijkt, of de man, het doodsfiguur, dat je op zoveel plekken kunt vinden die je komt halen en naar de hel brengen. Je moet hiernaar kijken, aan die zelven werken, totdat je zover komt dat je ziet dat het niet klopt. Je kunt dat dan geleidelijk aan loslaten, tot je alles hebt losgelaten en je echt kunt geloven dan de liefde van God onvoorwaardelijk is en dat die oordelende houding een grote illusie is die de gevallen wezens hebben verzonnen.