Hoe je omgaat met een ongewenst halfzusje

Vraag: Ik heb een vraag voor geliefde Moeder Maria. Ik sta al heel lang onder psychische druk van mijn moeder. Ze dwingt mij om met haar kind uit haar tweede huwelijk om te gaan en noemt haar mijn zus. Ik verschil veertien jaar met mijn zus. De aanwezigheid van die persoon veroorzaakt zenuwen en ergernis bij mij, maar mijn moeder is daar niet tevreden mee. Zij voelt zich hierdoor beledigd en daardoor wordt onze relatie slechter. Ze gelooft dat ik zelf deze familie heb gekozen en die zus ook en dat ik gewoon een gemeenschappelijke taal met deze zus moet krijgen. Het blijkt dat zij pas tevreden zal zijn en van mij zal houden als ik aan haar voorwaarden voldoe, maar dat kan ik niet. Ik zou graag mijn relatie met mijn moeder verbeteren, maar tegelijkertijd geen relatie aangaan met de zus omdat ik liever wil dat wij onze eigen weg gaan. Geliefde Moeder Maria, hoe kan ik uit deze situatie komen? Kun je mij een ruimere kijk geven op deze situatie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Laat ik als eerste het onderwerp bespreken, omdat het veel voorkomt dat wanneer ouders gaan scheiden, of één ouder sterft en de andere hertrouwt, of misschien wel beide, er ineens kinderen uit vorige huwelijken deel van het gezin worden. Hoe ga je met zo’n situatie om die vaak nogal moeilijk kan liggen? Heb je die situatie opgezocht? Nee, dat hoeft niet.

Het kan heel goed zijn dat de ouders niet in hun Goddelijke plan hadden staan dat zij die tweede relatie zouden krijgen. Zij wilden de psychologische problemen oplossen die ze moesten oplossen met hun eerste echtgenoot en die relatie misschien wel langer aanhouden maar omdat bleek dat dit moeilijk voor hen was, besloten ze hun voor hun oorspronkelijke doel weg te lopen en te gaan scheiden en te hertrouwen. Het kan zijn dat je er niet voor hebt gekozen dat die mensen in je leven zijn, maar dat dit het gevolg is van keuzes van je ouders. Vanuit een breder perspectief heb je er wel voor gekozen omdat je ervoor hebt gekozen om te incarneren bij een ouder met deze psychologische problemen en daardoor bestond altijd de mogelijkheid van een scheiding en een nieuwe relatie.

Je moet begrijpen dat het er eigenlijk helemaal niet toe doet, omdat je ervoor hebt gekozen om in de situatie te zijn waarin je zit, in dit leven en je hebt dit gedaan om iets in je eigen psyche op te ruimen. En hoe die situatie er ook uitziet, het is wel een kans om iets in je eigen psyche op te ruimen.

Vraag je eens af waarom je zo sterk op je zus reageert. Komt dat omdat er iets is, een gehechtheid, een gescheiden zelf, een trauma misschien, dat je niet hebt opgelost? Wat betekent die reactie voor jou? Het is een kans om ernaar te kijken en hem op te lossen. Ik zeg niet dat je een relatie met je zus moet krijgen. Ik zeg dat jij je psychologische problemen moet oplossen tot je zover komt dat het niet meer uitmaakt of je wel of niet een relatie met je zus hebt. Je loopt er niet voor weg en je dwingt jezelf er ook niet toe. Je bent er niet aan gehecht.

Natuurlijk heb je ook onopgeloste psychologische problemen met je moeder, anders zou het geen probleem zijn. Nogmaals, ik raad je aan om aan die psychologische problemen te werken. Kijk waarom je die moeder hebt gekozen, wat zijn de onopgeloste problemen die worden getoond? Gebruik dan de hulpmiddelen om die op te lossen, zodat je rust krijgt in de relatie met je moeder en je zus. Je kunt een vrije keuze maken dat dit niet wordt gedreven door de wens om weg te lopen of het gevoel dat je het verplicht bent aan je moeder. Als je vrij kunt kiezen, kun je kiezen wat je maar wilt. Ik wil je niet vertellen wat je moet kiezen, maar ik wil dat je een vrije keuze maakt, niet de gedwongen keuze die je nu maakt.