Het proces van hoe de chakra’s opengaan in de jeugd

Vraag: Is er een specifieke of natuurlijke volgorde waarin de chakra’s opengaan wanneer we opgroeien? Wanneer ik incarneer, komt dan de wortelchakra bijvoorbeeld als eerste, etc.?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Amerika

We moeten onderscheid maken tussen wat het natuurlijke proces is en wat de werkelijkheid op aarde is vanwege de duistere omstandigheden, de dichte omstandigheden die je hier hebt. Heel veel kinderen hebben eigenlijk geen grote opening in hun chakra’s als ze opgroeien, omdat ze worden blootgesteld aan diverse gebeurtenissen waarbij ze in het algemeen geen hulp bij hun spirituele groei krijgen.

In een ideaal of natuurlijk scenario, zouden we kunnen zeggen dat het niet rechtlijnig verloopt en de basischakra als eerste opengaat. In het algemeen gaat de hartchakra als eerste open. Er zijn uitzonderingen hierop, omdat er mensen kunnen incarneren die vanuit vorige levens momentum hebben opgebouwd door aan een bepaalde spirituele straal te werken. Als dat momentum sterk is, dan zou de chakra die met die straal correspondeert als eerste in hun leven opengaan. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat die al openstond omdat je chakra’s ook in bepaalde mate worden meegenomen uit vorige levens. Maar in het algemeen kun je zeggen dat de hartchakra als eerste opengaat omdat die alle andere chakra’s in evenwicht houdt.