Hoe je voorkomt dat je ontmoedigd raakt

Vraag: Ik ben bezeten en ik heb veel pijn. Ik ben opgegroeid in een disfunctioneel gezin en heb aan depressies geleden, angststoornissen en diverse vormen van verslavingen. Ik bewandel het spirituele pad getrouw en gebruik de oefening van Moeder Maria in het boek ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en bestudeer psychologische boeken, boeken over de Boeddha. Hierdoor is er veel verbeterd bij mij. Ik lijd nog steeds aan angsten en ik zit vast in het drijfzand waardoor ik de conglomeratie geesten van het oerzelf en andere zelven niet los kan laten. Ik weet helemaal niet hoe ik uit de chaos van schaamte, schuldgevoel, verwaandheid, verlangens, en boosheid moet komen. Ik ben er niet gerust op dat ik dit in dit leven kan opruimen en door kan gaan naar het volgende leven. Sinds ik de leringen van de geascendeerde meesters heb gevonden, heb ik veel moeite gedaan om dit probleem op te ruimen. Geef me alsjeblieft wat gepaste wijsheid en vertel me of het beter kan.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Je moet je concentreren op het feit dat je vooruitgang hebt geboekt, dat je beter bent geworden door de leringen te gebruiken. Vervolgens moet je een bewust besluit nemen dat er een gescheiden zelf is, dat er duistere krachten zijn, die je groei willen saboteren door je bang te maken dat jij je proberen niet kunt oplossen, dat je die niet volledig kunt oplossen of dat niet in dit leven kunt doen. En je moet de beslissing nemen dat je hier niet ten prooi aan wilt vallen.

Je zult wel erkennen dat je tegenwoordig beter af bent dan vroeger, en dat betekent dat wat jij hebt gedaan, werkt. En als je dat blijft doen, dan zal het ook blijven werken en ga je geleidelijk aan steeds meer vooruit, zodat je in de toekomst beter af bent dan nu. Het lijkt alsof je de problemen die je tegenwoordig hebt, niet kunt oplossen, maar er zal een moment komen waarop je dit zelf kunt opruimen en geleidelijk aan zullen er momenten komen dat je een doorbraak krijgt omdat jij je realiseert dat je echt bent veranderd.

Als het nodig is, kun je natuurlijk ook professionele hulp gaan zoeken voor grote problemen als deze. Dit raden we altijd aan. Maar je moet begrijpen dat jij, als je nu beter bent geworden, ook veel beter kunt worden in de toekomst. En je hoeft alleen maar te beslissen dat jij je niet laat ontmoedigen door de duistere krachten. Ontmoediging is het scherpste wapen in de gereedschapskist van de duivel en een van de manieren om dat te doen is, zeggen: “Nou en, als ik dit niet in dit leven kan opruimen, zolang ik zoveel opruim als ik maar kan, kom ik in een volgend leven terug in een betere situatie, niet in een disfunctioneel gezin en dan kan ik op een veel hoger niveau beginnen en alles in dat leven oplossen.” En dat is veel beter dan de rest van je leven vast blijven zitten op je huidige niveau.

Moedig jezelf aan en laat je niet door de duistere krachten ontmoedigen. Ik bemoedig je zeker. Ik kan je ervan verzekeren dat andere studenten ook in net zulke moeilijke situaties hebben gezeten als jij en die ook vorderingen hebben gemaakt. Dit zeg ik niet om je het gevoel te geven dat het onvoldoende is, maar om je bemoedigd te voelen omdat iedereen het kan als één het gedaan heeft, en jij dus ook.