Ervaringen van eenzijn en haat

Vraag: Laatst had ik een mystieke ervaring toen ik zat te mediteren. Ik verdween en mijn lichaam verdween ook. Alles was één, er was niets meer dat ik niet was. Die ervaring kan ik niet letterlijk weergeven. Het was een verrukkelijk gevoel dat ik nog nooit eerder had ervaren. Ook al ben ik niet religieus, sinds die ervaring zou ik de Bijbel en de boeddhistische geschriften wel kunnen begrijpen. De reden dat ik ben begonnen met het bestuderen van spiritualiteit was dat ik me wilde bevrijden van de pijn door de conflicten met de familie van mijn man. Nu kom ik ook te weten dat dit conflict mijn eigen keuze was, maar in dat moment van gelukzalige eenheid werd ik herinnerd aan de familie van mijn man, en toen voelde ik me nog steeds boos op hen. Wow, zelfs op dat moment van gelukzaligheid bestond haat. Vertel me hoe dat kan.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Zoals we hebben uitgelegd, kan de Bewuste Jij uit je vier lagere lichamen stappen en spirituele ervaringen krijgen. Het is ook mogelijk dat mensen die ervoor openstaan om naar zichzelf te kijken gelukzaligheid ervaren en tijdens die ervaring, ervaren dat er iets in hun bewustzijn nog niet is opgeruimd. Dit geeft je het perspectief dat hoewel je die haat bezit, die eigenlijk niet belangrijk is vergeleken met de gelukzaligheid die je hebt gevoeld en dat jij je er daardoor gemakkelijker van kunt bevrijden, er neutraal naar kunt kijken en beslissen dat je die loslaat.

Er is vanzelfsprekend een gescheiden zelf dat die boosheid vasthoudt, misschien wel van vorige levens. Nogmaals, gebruik de hulpmiddelen, de boeken om dat gescheiden zelf bloot te leggen. Zoek uit waarom je die boosheid en haat voelt en realiseer je dan dat daar geen oplossing voor is. Je kunt alleen maar vrij zijn wanneer je het gescheiden zelf laat sterven. Het is niet een kwestie van hen veranderen, straffen of zelfs maar zelf veranderen; het gaat erom dat je het gescheiden zelf laat sterven en hen te vergeven, zodat jij vrij bent om met je leven verder te gaan.