Een onevenwichtige houding ten aanzien van geld

Vraag: Ik heb mijn hele leven last gehad van geldproblemen. Sinds ik op het spirituele pad ben, is vorig jaar een dringend geldprobleem op wonderbaarlijke wijze opgelost. Er kwam toen echter weer een ander probleem. Ik heb daar nog steeds last van en krijg harde klappen. Wat zou de les kunnen zijn die ik moet leren van deze zich herhalende patronen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Je moet natuurlijk leren dat iets in je houding ten opzichte van geld uit evenwicht is en je moet uitvinden wat het is met de hulpmiddelen die we hebben gegeven in ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en in andere boeken. Zoals we al vaker hebben gezegd, hebben veel spirituele mensen het gevoel dat je als spiritueel persoon geen geld mag hebben, dat jij je niet op geld mag richten. En daarom wijzen veel spirituele mensen onderbewust geld af. Als je die overtuiging hebt, dan moet je daarnaar kijken, het gescheiden zelf herkennen en hem laten sterven. Er is niets wat niet spiritueel is aan geld of geld verdienen, zolang dit maar niet gebeurt op een manier waardoor je andere mensen benadeelt.
Je moet ook begrijpen dat er spirituele mensen zijn die de houding hebben dat zij zich op hun spirituele overtuigingen moeten concentreren en zich geen zorgen maken over geld. En daarom willen ze geen beslissingen nemen die nodig zijn om een stabiele economie te krijgen. Je moet bekijken of dit ook voor jou geldt, of er beslissingen zijn die je niet wilt nemen, bijvoorbeeld om een baan te houden, een betere baan te krijgen, een opleiding te doen, en dergelijke.
Misschien is het beter voor je spirituele groei om een bepaald basisinkomen te hebben dat je een comfortabel leven geeft, en de tijd die er dan over is te gebruiken om je te richten op je spirituele groei in plaats van voortdurend geldproblemen te hebben die tijd en energie vergen.