Hoe leer je onderscheid maken tussen het ego en intuïtieve ingevingen?

Vraag: Sinds ik op het spirituele pad ben, heb ik het gevoel dat ik tamelijk verward ben geraakt. Ik hield die verwarring omdat ik geen onderscheid kon maken tussen de sterke stem van mijn ego en het kleine signaal dat de geest me gaf; misschien heb ik een verkeerde houding ten aanzien van het spirituele pad. Hoeveel psychologische problemen moet ik opruimen om die verwarring op te heffen en hoeveel ervaringen in mijn hart moet ik hebben wat betreft de geascendeerde meesters?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Van het probleem dat je beschrijft, zou je kunnen zeggen dat dit het belangrijkste aspect van het spirituele pad is op een bepaald niveau. Totdat je een bepaald niveau ontstijgt, en je intuïtie helderder wordt, zal altijd de uitdaging blijven dat je onderscheid moet maken tussen je ego en de gescheiden zelven en de intuïtieve ingevingen van je hogere zelf, je IK BEN Aanwezigheid of je geascendeerde meesters. Het zal voor iedereen een uitdaging zijn.

Je kunt het beste de hulpmiddelen gebruiken die we hebben gegeven, en in dit geval raad ik je aan om de boeken van het Pad naar Zelfmeesterschap te nemen, te beginnen bij de Maha Chohan en daarna verder te gaan met de zeven niveaus van de Chohans en het hele proces te doorlopen door die boeken door te werken.

Als je daarna nog het gevoel hebt dat je niet de helderheid hebt gekregen die je wenst, ga dan verder met de andere boeken, ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en de andere boeken die je helpen om de gescheiden zelven te overwinnen.