De effectiviteit van begrafenisrituelen

 

Vraag: Ik verloor mijn man in maart van dit jaar. In Korea is het traditie bij begrafenissen die beïnvloed zijn door het boeddhisme, dat er bepaalde rituelen worden gedaan om de ziel van de doden naar het paradijs te laten gaan. Er is bijvoorbeeld een ritueel op de negenenveertigste dag na de dood van iemand. Hebben die rituelen een positief effect op de overledenen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar De Open Deur zijn voor Planeet Aarde.

Je moet begrijpen dat iedere cultuur overal ter wereld een heel natuurlijke reactie heeft wanneer men een geliefde verliest. Zij willen die geliefde niet kwijt en willen een soort band met hem behouden. Er zijn diverse culturen die diverse uitgebreide constructies hebben bedacht voor wat je moet doen voor je overleden geliefden, hoe begrafenissen moeten verlopen, welke rituelen er moeten zijn, je vindt ze in zowel religieuze als in niet-religieuze contexten.

Die hoeven niet beslist een positief effect te hebben op de overledene. Soms zal een ziel een soort boost nodig hebben van de levende familieleden om naar een volgend niveau te gaan, maar in het algemeen hebben ze meer effect op de mensen die nog geïncarneerd zijn. Die rituelen dienen om hen te troosten. In enkele gevallen dienen ze ook om een onevenwichtige gehechtheid in stand te houden met de overledene en kan het de overledene of diens ziel belemmeren om verder te gaan naar een hoger niveau. Er zijn mensen die zo gehecht zijn aan hun overleden familieleden dat de ziel van die familieleden niet verder kunnen, maar aan het fysieke rijk gebonden blijven.

En met betrekking tot het specifieke ritueel om te proberen ervoor te zorgen dat de overledenen naar het paradijs gaan, is het niet behulpzaam, maar wel begrijpelijk in die context. De waarheid is dat er maar heel weinig mensen naar het paradijs of het geascendeerde rijk gaan als het lichaam sterft. Zij gaan naar een bepaalde plek om zich voor te bereiden op hun volgende incarnatie, en die hangt af van hun bewustzijnsniveau.

Het helpt natuurlijk meer om een bepaald ritueel te doen om de ziel te helpen verder te gaan. Wanneer je de leringen van de geascendeerde meesters hebt, kun je de decreten aan Astrea opzeggen om de ziel los te snijden. Je kunt diverse invocaties opzeggen, waaronder de invocatie aan Astrea om de ziel vrij te snijden opdat ze zich bevrijdt van alle gehechtheden of banden met het astrale vlak, het fysieke vlak, het lagere identiteitsrijk en dan naar de hoogste mogelijke plek te gaan waar ze heen kunnen tussen incarnaties in. Je kunt ook oproepen doen dat de overledenen diverse psychologische problemen op gaat lossen waar jij weet van hebt en die ze nog niet konden of wilden opruimen toen ze geïncarneerd waren. Maar dit betekent niet dat zij dat niet kunnen doen tussen incarnaties in.

Je kunt zeker dingen doen. Maar de meeste dingen die er zijn, zijn niet heel effectief om de overledene te helpen. Die richten zich meer op het troosten van de mensen die nog geïncarneerd zijn.