Speculatie en karma

Vraag: Nu de prijzen van de huizen snel stijgen, maar de lonen hetzelfde blijven, denken veel mensen in Zuid-Korea die tussen de twintig en dertig zijn dat het moeilijk voor hen wordt om genoeg geld te verdienen om voor hun pensioen te zorgen door alleen maar van negen tot vijf te werken. Zij proberen een passief inkomen te krijgen door geld te investeren. Veel mensen investeren in vastgoed, kopen een te laag gewaardeerd huis voor een goede prijs, houden dat een tijdlang door het te verhuren en verkopen het later met winst. Zij kopen ook huizen die door de bank worden geveild voor een goede prijs. Er zijn mensen die investeren in geld zoals Amerikaanse dollars, en die verwachten dat het vreemde geld in waarde toeneemt waardoor ze die dan weer met winst kunnen verkopen. Kunnen de meesters het spirituele perspectief bespreken over investeren in vastgoed en vreemd geld?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Als we er alleen naar kijken vanuit het spirituele perspectief, dan moet jij je natuurlijk zorgen maken over het evenwicht tussen karma maken en geld verdienen. Als spiritueel persoon wil je geen geld verdienen waarmee je karma maakt. Waar jij het over hebt met de stijgende huizenprijzen of in vreemd geld investeren, is gewoon speculatie. Saint Germain heeft diepgaande leringen gegeven over de gokeconomie en dat veel van de investeringen, de financiële industrie, die worden gedaan, in principe berusten op gokken; elke keer dat mensen iets kopen en hopen dat ze het met winst kunnen verkopen zonder er veel voor te doen, heb je het over speculatie.

En wat betekent dat? Het betekent dat zelfs als je er een beetje geld aan verdient, andere mensen ervoor moeten betalen, uiteindelijk moet iemand betalen. En vroeg of laat hebben zoveel mensen betaald dat ze geen geld meer hebben zoals ik in een ander antwoord heb gezegd, en zakt de hele economie in. Dit zal op den duur jou beïnvloeden, en iedereen beïnvloeden.

Als je als spiritueel persoon meedoet aan dit soort speculaties dan maak je karma. Als de prijzen stijgen en je verkoopt een huis met winst, dan ligt het iets anders, maar als ik spreek over willens en wetens speculeren, alleen om geld te verdienen, bevelen we dit spirituele mensen niet aan, omdat iemand de prijs ervoor moet betalen. Iemand moet het voor een hogere prijs kopen, de hypotheek betalen, de rente op de hypotheek, enzovoort. De laatste paar jaar zijn er investeringsmaatschappijen in de moderne naties die dat doen, zij hebben op een kunstmatige manier de prijs van vastgoed verhoogd om enorme winst te behalen, maar het kan en zal op den duur de hele economie bedreigen, net zoals in 2008.