Wat moet ik doen: de aanbevelingen opvolgen of mijn intuïtie volgen?

Vraag: Ik vraag me af of het goed is om de website van de Koreaanse gemeenschap te volgen, of het intuïtief te doen? Er zijn studenten die de cursus in zelfmeesterschap doen volgens de stappen die de website vermeldt, terwijl anderen de cursus in zelfmeesterschap overslaan en de boeken bestuderen over je geboortetrauma helen, volgens hun intuïtie. Ik wil graag de cursus in zelfmeesterschap overslaan en te beginnen aan het proces van helen van trauma’s, omdat ik zo snel mogelijk problemen wil opruimen met betrekking tot mijn oerzelf. Ik heb ook mijn eigen maatstaven om stap voor stap vanaf de basis omhoog te doen en daarom ben ik vaak in conflict tussen die twee. Ik zou graag willen weten wat jullie als geascendeerde meesters de studenten aanraden hoe zij in deze dispensatie de leringen moeten bestuderen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Zoals altijd moet er een bepaalde persoonlijke afstemming zijn op wat jij nodig hebt. Als die afstemming er is, en als het duidelijk is en jij er niet aan twijfelt, dan doe je dat. Als je echter die afstemming niet hebt, of als het niet duidelijk is of eraan twijfelt, begin dan met de Cursus in Zelfmeesterschap en nadat je die een poosje hebt gedaan, krijg je misschien een impuls om het boek ‘Je Spirituele Trauma’s Helen’ te pakken en dat in ieder geval een poosje te bekijken. Je hoeft niet helemaal lineair te werk te gaan, je mag je wel door je eigen intuïtie laten leiden.

Als je geen duidelijke intuïtie hebt, dan raden we je aan om te beginnen met de basis en vandaar verder te gaan omdat het hele proces natuurlijk is ontworpen om elkaar op te volgen. Je krijgt de eerste stappen en wanneer je die hebt geïntegreerd, dan bouw je de stappen die daarna volgen verder op.

Wanneer je de Cursus in Zelfmeesterschap hebt afgerond, ben je er beter op voorbereid om je spirituele trauma’s te helen. Maar het spreekt vanzelf dat mensen, wanneer ze al heel lang de leringen volgen zoals we die geven over de gescheiden zelven, dit kwam omdat een cruciaal aantal studenten hieraan toe was. Het was goed dat zij met die leringen verder gingen, ook al hadden ze niet alle boeken van de Cursus in Zelfmeesterschap gelezen. Dus nogmaals, volg de richtlijnen tenzij je intuïtie iets anders zegt en dan luister je daarnaar.