Kinderen en extreme angst voor vreemden

Vraag: Selectieve stomheid is een ziekte waarin kinderen niet tegen vreemden kunnen praten. Er wordt gedacht dat het hoofdzakelijk komt door angst, maar ik wil graag weten of er ook een spirituele oorzaak voor is.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Van een spirituele oorzaak kunnen we spreken als er een verborgen oorzaak is die men meestal niet begrijpt en meer is dan alleen fysiek. En natuurlijk is dat ook het geval. Het komt simpelweg omdat die zielen in een vorig leven door vreemden aan zulk ernstig trauma zijn blootgesteld dat zij dat nog bij zich dragen. En daarom hebben ze dit trauma nog in hun vier lagere lichamen zitten. Voornamelijk in het emotionele lichaam als gewoon de angst voor vreemden of wat ze zouden kunnen doen, maar ook in het mentale lichaam omdat ze het gevoel hebben dat ze door vreemden verraden zijn en hen daarom niet kunnen vertrouwen.

De enige goede oplossing is dat je erkent dat reïncarnatie bestaat en een geschikte therapie gebruikt om mensen met die trauma’s uit een vorig leven in contact te laten komen en ze zodoende op te ruimen. Natuurlijk kunnen onze leringen en hulpmiddelen mensen helpen als ze daarvoor openstaan, maar er zijn ook andere vormen van therapie die kinderen kunnen helpen om zulke problemen te overwinnen.