Technieken voor energetische medicijnen en de stroom van de energie

Vraag: Er zijn veel technieken voor medicijnen op energetisch niveau en ik vroeg me af wat er gebeurt met acupunctuur, acupressuur of zachtjes kloppen. De energie kan weer vrij stromen, maar wat gebeurt er precies bij een blokkade? Hoe kan stagnerende energie weer gaan stromen als je aanraking of naalden gebruikt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar Amerika

We hebben al leringen gegeven over dit onderwerp, maar ik wil heel kort zeggen dat de wetenschap die acupunctuur heet al heel oud is en berust op de kennis van de meridianen; lijnen waarbij de energie door het energieveld heen stroomt. En die kennis is natuurlijk dat die energiestroom geblokkeerd kan worden en dat je door bepaalde punten te stimuleren met een naald of zelfs door druk uit te oefenen die meridianen weer opent zodat de energie vrijer kan stromen. We hebben het over het heropenen van de energiestroom. Je kunt het enigszins vergelijken met de aderen waar het bloed doorheen stroomt en als die verstopt zitten en je die verstopping verwijdert, dan kan het bloed er weer goed doorheen stromen.

Maar je kunt het ook verder doorvoeren en onze leringen gebruiken om tot het besef te komen dat de meridianen niet alleen over het fysieke lichaam gaan. Er zijn ook emotionele meridianen, mentale meridianen en etherische meridianen en die kunnen ook geblokkeerd zijn, maar die kun je niet openen met fysieke aanrakingen of het stimuleren van het fysieke lichaam. Daar heb je andere technieken voor nodig en er komen al verschillende technieken aan.

We werken al met diverse helers om die te verbeteren, maar iets in het emotionele lichaam oplossen, zul je uiteindelijk alleen maar kunnen als je twee dingen doet: de energie transformeren die de stroom blokkeert die zich in het emotionele lichaam aan het verzamelen is, zodat die een hogere vibratie krijgt en dan terug kan stromen naar de hogere lichamen en daarna kan je IK BEN Aanwezigheid die vermenigvuldigen en dan kan het terugstromen. Je moet ook de overtuigingen opruimen in zowel het emotionele als mentale en identiteitslichaam die de stroom blokkeren. Hier is een diepere vorm van heling voor nodig. Natuurlijk hebben de mensen de benadering dat ze snel resultaat willen zien. Ze willen een paar gemakkelijke technieken, een fysieke techniek die mensen helpt. En die technieken kunnen mensen helpen maar er zit een limiet aan wat ze kunnen doen, simpelweg omdat ze met het fysieke lichaam werken.

Uiteindelijk begrijp je natuurlijk dat je over de energiestroom die door de meridianen stroomt, kunt praten maar het is eigenlijk de bedoeling van die energiestroom dat je, wanneer je energie gebruikt die uit het spirituele rijk komt, die op een liefdevolle manier gebruikt om jezelf en andere mensen te helpen, en dan kan de energie terugstromen naar het spirituele rijk waar het wordt vermenigvuldigd opdat je meer energie terug kunt ontvangen. Dit heeft Jezus beschreven in zijn parabel over de drie dienaren die diverse talenten ontvangen.

Wanneer veel mensen die energie gebruiken vanuit een standpunt dat wordt gebaseerd op angst, dan stoppen ze die in de grond en dat betekent dat die zich verzamelt en de stroom begint te blokkeren, omdat er niet zoveel energie die naar boven kan stromen en daarom komt er ook niet zoveel energie weer naar beneden. Op den duur moet je dit herstellen, en daar gaat het spirituele pad natuurlijk over, de toename van je energiestroom wanneer je van handelen vanuit angst overgaat op handelen uit liefde.