Hoe je moet omgaan met de symptomen van de menopauze

Vraag: Ik wil de geascendeerde meesters graag iets vragen over de menopauze. Ik heb symptomen van de menopauze en meerdere vriendinnen van mij hebben er ook last van. Die symptomen variëren per persoon. Is er een effectieve manier om er vanaf te komen? En zou je wat advies kunnen geven aan studenten van geascendeerde meesters die hieraan lijden, zoals heftige stemmingswisselingen, en mindere fysieke prestaties?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Om te beginnen begint men, vooral vrouwen, zich bewuster te worden van de symptomen van de menopauze. Er zijn diverse therapievormen, waaronder natuurlijke therapieën die je kunt gebruiken om de symptomen in ieder geval wat te verlichten. Je moet toegeven dat het fysieke lichaam een bepaalde dichtheid heeft vanwege het huidige collectieve bewustzijnsniveau en dat vrouwen daarom enkele veranderingen ondergaan wanneer zij door de periode heengaan die de menopauze wordt genoemd. Bepaalde dingen kun je verminderen of vermijden, andere niet. Wat je wel kunt doen, is de hulpmiddelen gebruiken die we jullie hebben gegeven om alle gescheiden zelven bloot te leggen die te maken hebben met het feit dat je een vrouw bent, dat je een vrouwelijk lichaam hebt, kinderen krijgt, misschien vervolgd of vernederd bent als vrouw, dat je beperkt bent als vrouw, en alle gevoelens en reacties die je daarmee te maken hebben.

Ik zeg niet dat dit het enige is, je kunt ook fysieke middelen gebruiken, maar als je een spirituele student bent, gebruik dan de hulpmiddelen en leringen die je hebt. En kijk naar de gescheiden zelven die alle mensen hebben, die te maken hebben met het fysieke lichaam en jouw rol, of je nu een man bent of een vrouw.

Vanzelfsprekend zijn vrouwen die in de menopauze zitten, gemotiveerder om er iets aan te doen. Mannen zijn geneigd om dat meer te negeren, tenzij het heel heftig wordt. Beschouw het als een voordeel dat je als vrouw de kans krijgt om hiernaar te kijken, te werken aan de gescheiden zelven en ze geleidelijk aan los te laten.