De situatie in de huidige muziekwereld

Vraag: In een eerder antwoord hebben de geascendeerde meesters gezegd dat rockmuzikanten en rappers gevallen wezens waren. Heb ik het juist als ik aanneem dat ze de bekende publieke figuren bedoelden die met dit genre geassocieerd worden en niet iedereen die met deze wereld te maken heeft op een bepaalde manier? Ik vroeg me ook af of de meesters iets konden zeggen over de muziekwereld van tegenwoordig, niet beslist wat er op de radio komt, maar dat populairder is bij de mensen die op een actievere manier naar muziek luisteren. Wat voor ideeën komen er uit het geascendeerde rijk op dat gebied? En wat voor ontwikkelingen kunnen we in de toekomst verwachten?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

We hebben nooit gezegd dat alle mensen die rockmuziek maken gevallen wezens zijn, maar veel van hen wel. Niet alleen de rockmuzikanten, maar ook de producers en de mensen die er geld aan verdienen, want het kan hen niet schelen hoe zij geld verdienen, en dat is kenmerkend voor de gevallen wezens.

Wat betreft de muziek, dit is een heel ruim, heel ingewikkeld onderwerp waar ik nu niet diep op in wil gaan. De meeste muziek van tegenwoordig is nog steeds dezelfde muziek als vroeger, vooral de populaire muziek. Die moet de mensen geven wat ze willen, en ze willen verschillende dingen. Veel mensen willen alleen maar muziek die hun gedachten afleiden van hun fysieke dagelijkse werk of om hun gedachten gewoon af te leiden om nergens aan te denken. Voor veel mensen is muziek alleen maar een manier om hun gedachten af te leiden van hun focus naar binnen. En muziek doet dat, voldoet aan die behoefte en er zijn mensen die hier veel geld mee verdienen.

Er is een klein segment mensen in de muziekwereld dat openstaat voor ideeën uit het geascendeerde rijk en wij werken natuurlijk met hen samen, voor zover dat mogelijk is. Natuurlijk heb ik ook ideeën om een hogere muziekvorm te brengen in de Gouden Eeuw; het is slechts een kwestie van tijd voor de mensen zich hier meer voor gaan openstellen en het collectieve bewustzijn verandert en er meer mensen naar willen luisteren. Er zijn tegenwoordig mensen die deze muziek kunnen maken, maar er is nog niet een cruciaal aantal mensen dat naar dit soort muziek wil luisteren zodat hun bewustzijn verandert in plaats van dat het hen in staat stelt om op hun gemak te blijven hangen in het bewustzijn waarin ze nu zijn.