Huisdieren als leraar

Vraag: De kat waar ik vier jaar mee heb geleefd is vijf maanden geleden gestorven. Ik hield echt van mijn ‘kind’, de kat, en had het gevoel dat hij meer voor me betekende dan mijn familie. Het ‘kind’ leed jaren hevige pijn door een ziekte maar ik ben niet met hem naar het ziekenhuis gegaan om hem te laten opereren vanwege mijn verkeerde overtuigingen en koppigheid. Op den duur leed het ‘kind’ zoveel pijn dat ik hem met spoed naar het ziekenhuis moest brengen om hem te laten opereren. Maar een paar uur na de operatie ging hij naar de hemel. Toen ik daarna met de kat thuiskwam, dacht ik dat hij misschien niet gestorven zou zijn als ik goed voor hem had gezorgd. Bovendien leefde ik bijna als een game junkie en zorgde niet op een verantwoordelijke manier voor hem. Het spijt me zo voor de kat. Op de dag dat hij stierf, beloofde ik mezelf dat ik het beste zou doen wat ik kon doen, mijn bewustzijn zoveel verhogen als ik kon, in de rest van mijn leven. Hoe kan ik dat doen voor een dode kat? Als ik mijn bewustzijn in dit leven zoveel verhoog als ik maar kan, zal ik dan mijn kat in dit leven of zelfs nadat ik sterf, nog kunnen helpen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 Webinar – De Open Deur zijn voor Planeet Aarde

Je moet begrijpen zoals we eerder hebben verteld, dat dieren geen individuele ziel hebben. Zij hebben een groepsziel. Wanneer een dier sterft, dan keert hij terug naar die groepsziel. Er is een uitzondering voor dieren die heel nauw in contact hebben gestaan met mensen want die kunnen een elementaal krijgen en daardoor individualiteit krijgen en vandaar naar hogere bewustzijnsniveaus kunnen beginnen te stijgen. Maar dit kan alleen wanneer je nauw persoonlijk contact met een dier hebt, en het lijkt erop dat dit niet het geval was.

Je kunt het beste het dier beschouwen als een leraar voor jou. Hij kwam je tonen dat je nog op een bewustzijnsniveau bent waarop je geneigd bent om je te veel op jezelf, op jouw gemoedstoestand te richten. Je geest wordt een gesloten systeem waardoor je in die spelletjes wordt gezogen en je alleen op jezelf richt en niet aan andere mensen denkt, laat staan je kat. Je kunt het beste zeggen: “Mijn kat is mijn leraar geweest. Ik moest die les leren. En ik moet er de rest van mijn leven aan werken dat ik mijn bewustzijn zo verhoog dat ik boven dat niveau van egoïsme uitkom, opdat ik een minder egoïstisch bewustzijnsniveau kan bereiken.” Dan zou jij je kat en het offer dat hij heeft gegeven om jou die les te leren, eer aandoen.