Zou ik iets moeten zeggen of niet?

Vraag: Soms krijg ik een impuls of er wordt aan me getrokken of iets te zeggen of te vragen, en dat verdwijnt pas nadat ik het heb gedaan. Zou dit van mijn IK BEN Aanwezigheid kunnen komen? Of is het waarschijnlijker een gescheiden zelf? Hoe zou ik beter kunnen onderscheiden waar het vandaan komt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Amerika

Je moet nadenken over het subtiele gevoel dat erachter zit. Soms kan het zijn dat je herkent dat jij je bijna gedwongen voelt om iets te zeggen. Je hebt dan het gevoel dat jij dit wel moet zeggen. Er kan zelfs een bepaalde verklaring voor zijn waarom je dat moet zeggen. In dat geval komt het van een gescheiden zelf.

Wanneer het van de IK BEN Aanwezigheid komt, dan voel je geen dwang, je hoeft er geen argument voor te hebben of het beredeneren. Je kunt leren herkennen dat het alleen maar een innerlijk gevoel is, het lijkt wel een luchtbel die naar de oppervlakte komt uit diep water en in je bewuste komt. En je kunt leren om zover te komen dat je het gewoon zegt als dit gebeurt. Je zoekt geen argument of beredeneert het en denkt ook niet na of je iets wel of niet moet zeggen. Je leert dan dat je het niet moet zeggen omdat je dan weet dat het van een gescheiden zelf komt.