Zoveel seks hebben als je maar wilt

ONDERWERPEN: Seks was niet de oorspronkelijke zonde – seksualiteit kan een onverzadigbaar verlangen zijn – creëert een neerwaartse spiraal die al je energie vreet – je kunt niet van twee walletjes eten

Vraag: Ik ben wat gechanneld materiaal tegengekomen waarin wordt gezegd dat seks niet de oorspronkelijke zonde was en dat de mensen zoveel seksualiteit mogen hebben als ze maar willen. En hoewel dit heel verleidelijk klinkt (vooral voor een man), voel ik niet dat dit goed is. Ideeën hierover?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus:

Het klopt dat seks niet de oorspronkelijke zonde is en dat er geen reden is om je schuldig te voelen over een verantwoordelijke vorm van seksueel gedrag. Het is echter niet goed om mensen aan te moedigen om zoveel seks te hebben als ze maar willen, omdat dit hen zal binden aan een nooit eindigende spiraal van pogingen om de dualistische wensen te bevredigen die nooit bevredigd kunnen worden.

Dit wordt heel gemakkelijk een neerwaartse spiraal waarin de seksuele energie van de mensen, die de levenskracht zelf is, wordt besteed aan een nooit eindigende spiraal waarin naar seksueel genot wordt gestreefd. Zoals ik elders uitleg, is het gewoon een feit dat je een bepaalde hoeveelheid energie van God ontvangt. Als je de meeste energie besteedt aan het zoeken naar seksueel genot, dan zal er geen energie meer over zijn voor ware spirituele groei. Je moet dus kiezen hoe jij je energie wilt besteden en zoals bij alles in het leven kun je niet van twee walletjes eten.

Mensen de indruk geven dat ze zoveel seksualiteit kunnen hebben als ze maar willen zonder dat dit een negatieve impact heeft op hun spirituele groei, is eenvoudig een voorbeeld van slangachtige logica. Die vertelt jou wat je ego wil horen en tegelijkertijd wekt dit de indruk bij jou dat dit het allerhoogste spirituele gezag is. Je weet wat ze zeggen: Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.