De leringen van de geascendeerde meesters gebruiken en promoten

Vraag: Kunnen studenten van geascendeerde meesters de leringen gebruiken en promoten op commerciële basis als bedrijfsactiviteit, zoals in een praktijk van spirituele psychologie die aan cliënten wordt aangeboden?

Antwoord van Kim Michaels, 2020 – Webinar voor Christusonderscheid

Ik zal die vraag zelf beantwoorden, omdat het vanzelfsprekend is dat het mogelijk is en wel mag, en de meesters moedigen dit ook aan. Dus je hebt veel vrijheid. Ik bedoel dat er geen copyright op de ideeën zit. Als je bepaalde ideeën gebruikt die de meesters hebben gegeven, kun je die samen gebruiken met andere vormen van therapie, coaching, of iets dergelijks. Er zijn al mensen die workshops geven en die enkele ideeën van de geascendeerde meesters gebruiken zonder die te koppelen aan leringen van de geascendeerde meesters. Met andere woorden, je promoot een idee dat universeel is in plaats van dat je eist dat mensen in de leringen van de geascendeerde meesters geloven.

Als ik terugkijk op de Summit Lighthouse, dan was de cultuur daar dat het heel belangrijk was om niet alleen de leringen van de geascendeerde meesters te promoten, maar ook de Summit Lighthouse, als de bron van die leringen en dat de boodschapper van de Summit Lighthouse de enige boodschapper was.

Daar had je de cultuur dat om specifieke ideeën van de geascendeerde meesters te mogen ontvangen, de mensen eerst moesten accepteren dat de geascendeerde meesters bestaan, dat zij boodschappers op aarde hebben, en dat Elizabeth Claire Prophet de enige boodschapper is en de Summit Lighthouse de enige organisatie die de meesters vertegenwoordigt. Dat was een grote horde die moest worden genomen, gezien de cultuur en alle regels die ze daar hadden. Maar tegenwoordig zijn we in het Aquariustijdperk en is het een kwestie van die ideeën noemen in elke context die daarvoor geschikt is – wat ook maar helpt om iets te onderzoeken; het hoeft niet aan de geascendeerde meesters of mij gekoppeld te worden.

Ik zeg meestal dat je, als je iets van een dictaat van de geascendeerde meesters op je website zet, laat weten dat er copyright op het materiaal zit, opdat iemand niet in de verleiding wordt gebracht om het te publiceren. Met andere woorden, ik zeg niet dat je de dictaten van de geascendeerde meesters niet vrij mag publiceren, maar dan moeten we een soort overeenkomst sluiten om ze te mogen publiceren. Maar de ideeën en leringen mag je gebruiken op alle mogelijke manieren.