Karma in evenwicht brengen versus egospelletjes

Vraag: Hoe kan ik de energie die ik heb vervormd in evenwicht brengen? Kun je dat doen met goede daden of andere activiteiten? Leg dit alsjeblieft uit. Ik ben in de war en begrijp dat er activiteiten zijn die alleen maar egospelletjes of egodrama’s zijn. Ik wil niet van het pad af en mijn tijd verspillen.

Antwoord van Kim Michaels, 2021 – Webinar voor Rusland

Je kunt een bepaalde hoeveelheid karma of energie in evenwicht brengen door goede daden te doen of anderen te helpen of door iets te compenseren als je andere mensen iets hebt aangedaan. Maar de belangrijkste methode die de meesters hebben gegeven, is natuurlijk invocaties en decreten opzeggen, waardoor je energie van een hogere frequentie oproept om de energie met een lagere frequentie te transformeren.

Je kunt sommige activiteiten doen als onderdeel van een egospelletje. Er zijn veel mensen die zogenaamd goede daden doen, maar ze spelen eigenlijk een egospelletje en proberen soms zelfs mensen in hun macht te krijgen. Soms proberen ze alleen maar het imago te kweken dat ze goede mensen zijn of dat ze aan een spirituele standaard voldoen, en dat kan een egospelletje zijn.

Dat betekent niet dat je geen actie kunt ondernemen. Als je iets verkeerd hebt gedaan bij andere mensen, dan kun je om vergeving vragen, je kunt hen iets vergeven, je kunt jezelf iets vergeven. Ik denk dat je, als je de leringen een beetje meer bestudeert, zult zien dat de meesters je heel wat hulpmiddelen hebben gegeven, maar in de eerste plaats invocaties en decreten.