Hoe je moet omgaan met fake nieuws en samenzweringstheorieën

Vraag: Er komt een hoop aan het licht tegenwoordig door de alternatieve media. Veel daarvan is echt hartverscheurend en heel erg verontrustend. Ik weet dat niet alles waar is. We moeten ons hart gebruiken – je moet in je hart voelen wat echt is en wat niet. Wat moet je doen wanneer je het gevoel hebt dat iets niet klopt volgens je hart? Wat doe je dan emotioneel? Hoe moeten we omgaan met al die dingen die je in de war brengen over de elite, de dingen die ze achter gesloten deuren doen? Niet alleen in politiek opzicht, maar in principe met alle dingen die naar buiten komen. Ook dit geldt voor ons die een onderdeel zijn van de leringen van de geascendeerde meesters. Hoe gaan wij hiermee om? Maar er zijn ook mensen die geen onderdeel zijn van de leringen van de geascendeerde meesters en hoe moeten zij daarmee omgaan? Hoe moeten ze daarmee omgaan? En hoe moeten wij omgaan met al dit gedoe dat nu bovenkomt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Nederland

Mijn geliefde, ik ga je een beetje provoceren. Ben jij je ervan bewust dat er landen zijn waar kinderen verhongeren? Verontrust dat jou zo erg dat je er ’s nachts niet van kunt slapen, zodat je er constant over moet lezen op het internet? Vraag je dan eens af waarom je zo verontrust bent over het fake nieuws of de samenzweringstheorieën die op het internet worden gezet. Ik probeer je te laten zien dat je er een positieve les uit kunt halen door je een beetje te provoceren.

Ik probeer je te tonen dat er heel veel dingen op de planeet gaande zijn die niet ideaal zijn. Maar het is een feit dat jij wel een manier hebt gevonden om een redelijk evenwichtig leven te leiden, hoewel je weet dat die dingen gebeuren. En als jij een manier kunt bedenken om een evenwichtig leven te leiden terwijl je weet dat er kinderen in Afrika verhongeren, waarom kun je dan geen manier vinden om een evenwichtig leven te leiden in de wetenschap dat er bepaalde samenzweringstheorieën zijn? Waarom heb je een dwangmatige behoefte om dit te bestuderen, dit materiaal te geloven, het in je bewustzijn toe te laten en je energie erin te steken?

Begrijp je wat ik zeg? Je woont op een heel moeilijke planeet, een heel lage planeet, een planeet waar zich dingen manifesteren die niet ideaal zijn, die moeten veranderen, die door de tijd heen zullen veranderen. Je kunt jezelf niet toestaan om je op al die situaties te concentreren, omdat je dan geen evenwichtig leven kunt leiden. En de reden dat ik je zo provoceer, is dat dit de enige manier is om te beslissen dat jij je aandacht niet wilt besteden aan bepaalde dingen, want als je goed naar jezelf kijkt, dan zie je dat er veel websites zijn die opzettelijk zo bedacht zijn dat ze een sterke emotionele reactie bij jou opwekken, en bijna de situatie in het leven te roepen dat jij verslaafd raakt aan dit nieuws.

En ja, sommige dingen kunnen wel feiten zijn, maar veel daarvan rapporteren over dingen die geen feit zijn, omdat fake nieuws brengen alsof het waar is, een van de manieren is om de aandacht en energie van de mensen te pakken te krijgen, om die emotionele reactie op te wekken. En je moet begrijpen dat er websites zijn die heel verslavend zijn, omdat ze een emotionele reactie opwekken die ervoor zorgt dat je eraan blijft denken en het niet los kunt laten. Je kunt het niet laten gaan. Je moet er steeds weer op kijken en meer lezen. En hoe meer je leest, hoe meer je reageert en je denkt misschien dat je meer weet, maar in werkelijkheid raak je in veel gevallen meer in de war. Je aandacht wordt steeds meer verstrooid.

De oplossing is dus dat je iets begrijpt wat we al vaker hebben gezegd. Wij vragen jou niet persoonlijk, aan iedereen niet, om naar de aarde te kijken en alle problemen die daar zijn op te lossen. Wij vragen jullie om elk een probleem uit te kiezen, een bepaald onderwerp dat je na aan het hart ligt en je aandacht daar op te vestigen. Probeer jezelf goed te informeren. Gebruik je intuïtie. Doe de oproepen aan de geascendeerde meesters om in te grijpen. Bestudeer het onderscheid opdat je nauwkeuriger oproepen kunt doen om in te grijpen op dat terrein en dan mijn geliefde, wanneer je hebt gekozen dat jij je op iets richt – het kunnen meer dingen zijn, maar wel een beperkt aantal – dan besluit je om de rest te negeren. Je moet begrijpen dat je altijd naar evenwicht moet zoeken.

Wanneer het bewustzijn wordt verhoogd, zullen de gevallen wezens altijd proberen om precies te doen wat zij ook in deze tijd doen. Zoals we al vaker hebben gezegd, hadden ze heel graag voorkomen dat het internet werd uitgevonden. Omdat ze dat niet konden doen, weten ze dat er informatie wordt verspreid die waar is. Daarom proberen ze nu valse informatie te verspreiden om de mensen zover te krijgen dat zij zo in de war raken dat ze niet weten wat echt is of niet, of een emotionele reactie krijgen, zo vaak op en neer te gaan, er zo vaak in worden meegezogen dat ze gewoonweg niet meer weten hoe ze ermee om moeten gaan.

En wij proberen dan informatie te geven die in de eerste plaats waar is, maar ook over dingen waar je iets aan kunt doen, maar wel oproepen voor kunt doen, die impact hebben, effect hebben. Jullie hebben net een invocatie opgezegd over kleine probleempjes op grond van mijn dictaat van vorig jaar. En er is veel fake nieuws of er zijn veel samenzweringstheorieën, die slechts kleine probleempjes zijn vanuit het perspectief over wat de Gouden Eeuw zal brengen. Zij zijn totaal niet belangrijk. Er kan wel iets van waar zijn, maar niet veel. En zij hebben geen invloed op de komst van de Gouden Eeuw.

Als je dus een student van geascendeerde meesters bent, die de leringen van de geascendeerde meesters begrijpt, neem dan een van de dingen die wij onder jullie aandacht hebben gebracht. Richt je daarop. Breng jezelf op de hoogte. Doe de oproepen en negeer de rest. Je bent hier niet om elk probleem op te lossen. Het is niet jouw persoonlijke verantwoordelijkheid om elk probleem op aarde te kennen of af te handelen. Je moet je persoonlijke evenwicht vinden. En dit is niet heel moeilijk met de leringen van de geascendeerde meesters.

Als mensen de leringen van de geascendeerde meesters niet hebben, dan kun je niets doen om hen te helpen. Zij moeten die cyclus doorlopen totdat ze genoeg van die ervaring krijgen en er gewoon mee stoppen. Omdat er geen echte oplossing voor hen is, behalve dan dat je er geen aandacht aan besteedt en je niet laat meeslepen in een sterke emotionele reactie.

We kunnen jullie bepaalde leringen geven, maar we weten uit ervaring dat die leringen meestal geen sterke emotionele reactie in de mensen teweegbrengen door de manier waarop we die geven. Wij willen natuurlijk niet zo’n reactie bij jullie oproepen omdat we geen reden hebben om jullie energie te stelen. Wij krijgen alle energie die we ooit nodig zouden kunnen hebben uit de bron. Wanneer je dus bepaald nieuws leest en het gevoel hebt dat je er sterk op zult reageren – vaak in je solar-plexuschakra, omdat die wordt verstoord en sneller begint te draaien of de verkeerde kant op – dan weet je dat het niet uit een vriendelijke bron komt. En dan moet je beslissen dat jij je daar niet aan overgeeft, dat je daar niet in mee gaat, en je vervolgens te richten op de dingen die wij jullie hebben gegeven, want wat is de oplossing voor al die samenzweringstheorieën en alle manipulaties door de gevallen wezens op deze planeet?

Dat er een cruciaal aantal mensen hun bewustzijn zoveel verhoogt dat er bepaalde gevallen wezens van de planeet kunnen worden weggehaald en jullie als voorlopers kunnen het collectieve bewustzijn optrekken, zodat er meer gevallen wezens van de planeet kunnen worden weggehaald. In plaats van je te richten op samenzweringstheorieën en fake nieuws, richt jij je op je Christusschap, op het verhogen van je bewustzijn en op wat wij jullie hebben gegeven.

De leringen die we hebben gegeven over gevallen wezens door deze boodschapper alleen al, is de allergrootste samenzweringstheorie, maar het is ook constructieve kennis die je kunt gebruiken om oproepen te doen, die je gebruikt om jezelf te bevrijden van het bewustzijn dat je in staat stelt om te worden gemanipuleerd en daarom is dit iets wat je groei bevordert, terwijl veel samenzweringstheorieën niet bedoeld zijn om de mensen te bevrijden. De bedoeling daarvan is dat die een emotionele reactie ontlokken die heel verslavend wordt en hen op den duur nog meer het gevoel heeft dat ze machteloos zijn. Hoewel ze naar veronderstelling allemaal dingen weten die andere mensen niet weten en zij zijn dus zo slim dat zij een oordeel over alles kunnen hebben en alles kunnen beoordelen en die theorieën gebruiken om alles te beoordelen wat ze in het andere nieuws lezen, en dan wordt het een verslavende spiraal die eigenlijk nergens toe leidt.

Het is dus heel belangrijk dat jij je realiseert wanneer je op aarde bent en het spirituele pad bewandelt, dat je door een proces heengaat waarin je moet selecteren, iets niet selecteren en zeggen: “Ik ga mijn aandacht niet hieraan besteden. Dit is niet van essentieel belang op mijn pad en voor wie ik ben. Ik kies weloverwogen iets uit.” Het is niet zo dat je iets ontkent. Je ontkent het niet. Je negeert het zelfs niet eens. Je kiest in feite bewust om je aandacht daar niet op te richten omdat Saint Germain heeft gezegd: “Waar je aandacht heen, gaat, stroomt je energie ook naartoe.” Dit zal aan je vier lagere lichamen trekken, waardoor je wel moet volgen. En je kiest dus wat belangrijk voor jou is en dan negeer je, of selecteer je uit, besteed je geen aandacht meer aan, al die andere onderwerpen.