Het conflict in Nagorno-Karabach

Vraag: Bespreek alsjeblieft de situatie in Armenië, Azerbeidzjan en Turkije en het militaire conflict in Nagorno-Karabach. Wat is de manier om uit die situatie te komen voor de mensen die daarbij betrokken zijn. Welke opties hebben ze?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Welnu, zonder al te specifiek te worden, is het wel duidelijk dat in alle situaties als deze, het vanzelf spreekt dat er gewoon karma bestaat tussen verschillende groepen mensen dat in vorige levens werd geschapen en nu boven komt drijven; zij moeten daar dus naar kijken en er heel goed over nadenken of zij wel verder willen met die karmische spiralen en patronen of dat ze die willen transcenderen.

De vraag is altijd of mensen de houding, het waarnemingsfilter, de manier van denken, willen transcenderen die de huidige situatie, het huidige conflict, in het leven heeft geroepen. Willen ze vergeven? Zijn ze bereid om het los te laten of zullen ze projecteren dat andere mensen schuldig zijn en dat die moeten veranderen? Degenen die daarmee doorgaan, zullen het patroon versterken, in die situatie blijven zitten en andere conflicten krijgen. Voor de mensen die willen vergeven, aan zichzelf willen werken en die manier van denken transcenderen, is er altijd een uitweg en zij zullen dit transcenderen.

Er kan een groep mensen zijn, en je zou kunnen zeggen dat de meeste mensen niet hun manier van denken willen transcenderen, maar als een paar mensen uit die groep wel willen vergeven en hun denkwijze willen transcenderen, dan zullen die mensen in dit leven uit die situatie komen of zij incarneren natuurlijk niet weer daar in hun volgende leven.