Leiding van de geascendeerde meesters na het zesennegentigste niveau?

Vraag: Je zegt dat de spirituele zoeker na het zesennegentigste aan zijn lot wordt overgelaten of geen leiding krijgt van de geascendeerde meesters. Leg dit punt alsjeblieft uit.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Het is niet juist om te zeggen dat je geen leiding van de geascendeerde meesters krijgt, maar je komt op een punt waarop de leiding van de geascendeerde meesters verandert en je niet dezelfde leiding ontvangt als je misschien daarvoor kreeg. Wij doen min of meer een stapje terug en laten jou je eigen beslissingen nemen, je eigen ervaringen krijgen, omdat dit een onderdeel is van het Christusschap en jij vanbinnen beoordeelt wat je wilt doen in plaats van je het door een leraar van buitenaf te laten vertellen of dat die je feedback geeft.

Er zijn bepaalde periodes op het pad, en niet alleen na het zesennegentigste niveau want dat gaat altijd enigszins heen en weet omdat we iemand soms meer rechtstreeks leiding geven als hij ervoor openstaat. Maar er komt een moment waarop wij ons een tijdlang moeten terugtrekken en iemand los laten lopen om de lessen die hij heeft geleerd te kunnen integreren, om zijn eigen observaties te kunnen maken.

Daarna kunnen we op een latere tijd terugkomen, meer leiding geven, en dan kunnen we ons weer een poos terugtrekken. Dit is een heel individueel proces dat we voeren op grond van onze ervaring van hoe we mensen het best kunnen helpen. Wij passen dit bij ieder persoonlijk aan opdat je de leider krijgt die het beste voor jou is.