Affiniteit met een of meerdere meesters?

Vraag: Ik voel al heel lang veel affiniteit met veel geascendeerde meesters. Er wordt gezegd dat je in een bepaalde fase van je spirituele pad moet bepalen welke meester je persoonlijke gids is. Hoe kan ik de mijne bepalen? Alleen met intuïtie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

We hebben eigenlijk gezegd dat er bepaalde fases op het pad zullen komen waarop je met een bepaalde meester samenwerkt. In eerdere dispensaties was het uit evenwicht omdat men zich erop concentreerde dat iedereen moest bepalen op welke straal hij zat, en daardoor met welke meester ze moesten samenwerken. Er was zelfs bepaalde concurrentie tussen de studenten, omdat sommige stralen als machtiger of verder gevorderd werden beschouwd dan andere.

Dit is natuurlijk geen gezonde aanpak, je kunt heel goed enige tijd met een bepaalde meester samenwerken. Een andere keer moet je met een andere meester samenwerken. En dit zou je kunnen weten als jij je persoonlijk afstemt.

Als je dit niet duidelijk voelt, gebruik dan de ‘Cursus in Zelfmeesterschap’ want dan werk je met de meester die in het boek staat waar je mee bezig bent, welke Chohan dat ook mag zijn voor de straal waarop je werkt.

Maar als je zover bent dat je het intuïtief voelt, of affiniteit voelt met een of meerdere meesters, dan richt jij je daar gewoon op. Je hoeft niet in gedachten te zeggen: “O, nu moet ik bepalen welke meester de enige is, wie mijn belangrijkste meester is.” Dat is niet nodig. Het is ook een lineaire aanpak. En die wordt door je gedachten gestuurd.