De aanval op het Capitool in 2021

Vraag: Hoe interpreteert Saint Germain de gebeurtenissen op 6 januari bij het Capitool in Washington D.C.?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

Als je me iets zou kunnen aanwijzen in de grondwet van de Verenigde Staten dat zo’n gebeurtenis beschrijft als onderdeel van de Amerikaanse democratie, dan zou ik er wel over willen nadenken. Maar wanneer ik de Constitution van de Verenigde Staten lees, dan zie ik dat er in de grondwet geen plaats is voor een gebeurtenis als deze. Het is in werkelijkheid de antithese van alles waar de grondwet voor staat: een ordelijke opvolging van de macht die berust op verkiezingen, dat er verkiezingen worden gehouden en dat de stemmen worden geteld.

We zien nu dat Donald Trump niet kon verdragen dat hij de verkiezing verloor vanwege zijn narcistische psyche, zoals we eerder hebben gezegd. Hij werd in een vortex van deze illusie gezogen, in een fantasie dat de verkiezingen waren gestolen en dat hij niet echt heeft verloren.

Na de verkiezingen weigerde hij te accepteren dat hij had verloren en hij en zijn aanhangers, de mensen om hem heen en de bredere bevolking die daar intrapte, hebben een neerwaartse spiraal gevormd tot die niet alleen Donald Trump en een paar adviseurs overweldigde, maar ook veel mensen die zichzelf als aanhangers of supporters van Trump beschouwden.

Dit heeft ervoor gezorgd dat enkele extreme en onevenwichtige mensen die Trump steunden in een gemoedstoestand kwamen waarin ze het gevoel hadden dat het Capitool aanvallen, het Capitool binnendringen, inbreken in het Capitool, zelfs de bedoeling hadden om de vicepresident te dwingen om iets te doen wat hij volgens de grondwet niet mocht doen, gerechtigd was. Zij vonden dat zij het recht hadden om dit te doen.

Maar het kan je niet ontgaan zijn dat dit een daad van geweld en dwang was, als je de hele gebeurtenis bekijkt. Wat is de bedoeling van een democratische regeringsvorm? Dat je vreedzaam een conflict oplost. Hoe kun je dit zien als een vreedzame oplossing van een conflict? Ik zie het niet.

Ik weet dat veel mensen die in die vortex zijn gezogen, het wel zo zien, maar dat komt omdat zij erin gezogen zijn en dan zie je door het filter van die vortex. Zij benaderen het hele probleem op een ideologische manier. Zij weigeren erover na te denken of ze ongelijk zouden kunnen hebben, dat zij er helemaal naast zitten, dat de verkiezingen niet zijn gestolen en dat het gedrag van Trump na de verkiezingen niet mag worden goedgekeurd, noch de gebeurtenis op 6 januari, noch alles wat daarna kwam, noch dat sommige mensen denken aan wat er daarna komt, dat een geheimzinnige kracht Trump weer als president zal installeren en dat hij daarna Amerika zal redden.

Dat gaat gewoon niet gebeuren. Het is complete fantasie. De mensen die daarin meegaan, kan ik niet bereiken. Ik wil ze ook niet bereiken. Als ze die ervaring nodig hebben, dan zullen ze hem krijgen, maar die mensen zitten op de Harde Leerschool.