Hoe je het gevoel loslaat dat je hulpeloos bent

Vraag: Lieve Moeder Maria, zou je alsjeblieft jouw standpunt willen geven op het gevoel van hulpeloosheid? Hoe kan iemand de vicieuze cirkel doorbreken dat jij je hulpeloos voelt door de beslissingen van allerlei autoriteiten, de regering, federale ambtenaren, grote bedrijven die hun eigen levenssituatie beïnvloeden, enzovoort? Wat is de les die in deze situaties zit?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

Je moet kijken naar het feit dat planeet aarde een schoollokaal is, zoals we hebben gezegd. Er zijn twee manieren om iets te leren, de Harde Leerschool, en de school van innerlijke leiding. Wanneer je een student van de geascendeerde meesters bent, dan moet je er voor zorgen dat je onze leringen ontvangt en jezelf op de school van innerlijke leiding zet en je aan de Harde Leerschool onttrekken.

Daarom moet je ook begrijpen dat jij, voordat je in een bepaald land en situatie incarneerde, je nu in een situatie bevindt die jij besloten hebt in jouw Goddelijke plan; jij wilde in die situatie incarneren. En de reden was dat dit je kon helpen om bepaalde lessen te leren. Het kon je zelfs dwingen om bepaalde dingen in je eigen psyche onder ogen te zien en ze los te laten.

Als je dus het gevoel hebt dat je in een maatschappij leeft waarin de leiders van een samenleving bepaalde beslissingen nemen die jou beïnvloeden, dan voel jij je hierdoor beperkt en hulpeloos om er iets aan te doen. Op dat moment moet jij je realiseren dat jij een student van geascendeerde meesters bent die zichzelf, toen jij je Goddelijke plan maakte, met een bepaalde bedoeling in deze situatie heeft gebracht omdat je een hogere visie wilde krijgen dan je nu had.

Het is mogelijk om onze leringen en hulpmiddelen te gebruiken om weer op één lijn te komen met de visie van je Goddelijke plan. Een van de redenen die jou in een situatie heeft gebracht waarin jij je hulpeloos voelt, is dat je in vorige levens niet het gevoel hebt overwonnen dat je hulpeloos bent en je wilde jezelf in een situatie brengen waarin jij je hulpeloos zou voelen om jezelf te dwingen om dit psychologische probleem onder ogen te zien. Het zijn natuurlijk gescheiden zelven die je het gevoel geven dat je hulpeloos bent, en dat kan heel ver teruggaan, misschien zelfs wel tot je kosmische geboortetrauma, of de eerste keer dat je op aarde kwam en werd aangevallen door de gevallen wezens en jij je hulpeloos voelde om iets te doen aan de aanvallen van de gevallen wezens en hulpeloos om iets te doen aan de afwijzing van de mensen op aarde.

Wij geven jullie dus hulpmiddelen en leringen over hoe je die zelven kunt ontdekken en overwinnen. Je kunt er natuurlijk ook profijt van hebben als je oproepen doet voor spirituele bescherming en dat je wordt losgesneden van de collectieve beesten en demonen die ervoor zorgen dat de mensen zich hulpeloos voelen, omdat het duidelijk is dat de gevallen wezens de mensen op aarde in hun macht willen, zij willen de mensen op aarde tot rust brengen. Sinds ze hier zijn gekomen, hebben ze op het collectieve bewustzijn geprojecteerd dat gewone mensen, bij wijze van spreken niet tegen de elite op kunnen. En dit is een heel erg groot momentum, het is een heel groot conglomeraat van beesten en demonen die dit beeld op de mensen projecteren. En als je psychologische problemen hebt waarin deze neiging voorkomt, dan zul je eraan vastzitten.

En je kunt die banden doorbreken met oproepen aan Astrea en aan Aartsengel Michaël. Maar uiteindelijk kun je die band alleen maar geheel losmaken, wanneer je de diverse problemen in je psyche overwint, de gescheiden zelven die je het gevoel geven dat je hulpeloos bent. Jij voelt je niet hulpeloos, dat zijn gescheiden zelven in je vier lagere lichamen. En wanneer jij je met hen identificeert of wanneer jij je niet van hen hebt afgescheiden, dan ervaart je geest dat gevoel van hulpeloosheid.

Maar je bent niet hulpeloos. Je voelt je hulpeloos omdat je het leven door het waarnemingsfilter van een specifiek gescheiden zelf ervaart. Je bent niet hulpeloos, je kunt misschien je situatie niet veranderen, maar je kunt wel je reactie veranderen op de innerlijke toestand en de uiterlijke situatie.

En je reactie op de uiterlijke situatie veranderen, is juist waar het spirituele pad over gaat, zoals in het verhaal over Boeddha die onder de Boboom zit, klaar om naar het Nirvana te gaan en dan wordt geconfronteerd met de demonen van Mara, die probeerden aan hem een reactie te ontlokken over iets op aarde. Als hij had gereageerd, was hij er niet aan toe geweest om naar het Nirvana te gaan, omdat hij dan nog steeds ergens aan gehecht was op aarde. En om te kunnen ascenderen, moet je al je gehechtheden opgeven. Dan kun je omkijken naar de aarde, zelfs in de primitieve omstandigheden waarin ze nu is en zeggen: “De prins van deze wereld kan niets bij mij vinden. Ik verlaat deze planeet voorgoed.”