De val en het getal vier

Vraag: De meesters zeggen dat de val oorspronkelijk in de vierde sfeer plaatsvond. Maar in onze zevende sfeer was de val ook in het vierde ras; Zit er een patroon in dat werd gevormd door de eerste val in de eerste sfeer, omdat de eerste drie wel ascendeerden uit de drie hogere rijken? Oude filosofieën hebben het keer op keer zo geïnterpreteerd dat de dichtheid van de materie de oorzaak was, omdat die dichter is op het vierde niveau, het fysieke vlak was de schuldige van de val. Maar ik sta perplex van die conclusie.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

In de eerste plaats hebben we ‘val’, het concept val, gebruikt met betrekking tot gevallen wezens, omdat zij aan het eind van een sfeer vielen, toen die sfeer eraan toe was om te ascenderen en zij niet hun bewustzijn wilden transcenderen en met die sfeer mee ascenderen. Op die manier gebruiken we de term ‘val’ met betrekking tot ‘gevallen’ wezens.

Er was een tijd dat de oorspronkelijke bewoners van de aarde de dualiteit ingingen. En in eerdere leringen van de geascendeerde meesters had dat te maken met het concept wortelrassen. Maar zo definiëren we ‘val’ niet in deze dispensatie. Je kunt natuurlijk zeggen dat zij tot de dualiteit vervielen, en zij vielen, maar omdat de sfeer waarin ze vielen de dualiteit inging, heeft die niet het eind van haar cyclus bereikt. Zij zijn niet echt gevallen en gevallen wezens geworden. Zij hebben zoals we soms zeggen, in het gevallen bewustzijn aangenomen of hebben dat gevallen bewustzijn gekregen, maar het zijn geen gevallen wezens geworden zoals we in deze dispensatie gevallen wezens definiëren.

Je kunt ze dus niet over één kam scheren. Het is natuurlijk correct om te zeggen dat de sferen in toenemende mate dichter zijn geworden, waardoor het voor de mensen gemakkelijker is geworden om de dualiteit in te gaan, zouden we kunnen zeggen, vanwege die dichtheid van de materie in de sfeer. Omdat de sferen dichter worden, wordt het uitdagender om te ascenderen en in een opwaartse spiraal te komen in die sferen. Dit betekent dat er meer planeten zullen zijn waar de bewoners van de dualiteit ingaan.

Je kunt ook zeggen dat er een bepaald verband bestaat tussen de gevallen wezens en het bestaan van verschillende rijken. In de vierde sfeer had je bijvoorbeeld geen indeling in identiteitsniveau, het mentale, emotionele en fysieke niveau. In de vijfde sfeer was er een indeling in twee niveaus. De zesde had er drie en de zevende vier. En dat was om de diverse groepen gevallen wezens onderdak te bieden, zodat er een dichter niveau was dat je tegenwoordig het fysieke materiële niveau noemt, en dan nog één of meerdere hogere niveaus, afhankelijk van de verschillende soorten gevallen wezens. Dit is een lering die we in de toekomst misschien nog verder zullen uitdiepen, maar voorlopig doen we dat niet.