Je afstemming verliezen tijdens de zwangerschap

Vraag: Lieve Moeder Maria, ik ben al jaren een toegewijde student op het pad en geniet er erg van dat ik de aanwezigheid van de geascendeerde meesters in mijn leven voel. Ik weet dat jullie er zijn, ik heb jullie aanwezigheid bij mij gevoeld terwijl ik bezig was om me op jullie af te stemmen en ik heb er nooit aan getwijfeld dat jullie dichtbij mij zijn. Maar nu ik zwanger ben, voelt het ineens anders. Ik ben in de twintigste week van mijn zwangerschap en vanaf het begin van de zwangerschap had ik het vreemde gevoel dat er een soort muur of barrière is opgetrokken tussen de geascendeerde meesters en mij; het voelt alsof ik een lagere bewustzijnsstaat heb gekregen. Voordat ik zwanger werd, deed ik alles graag: studeren, invocaties opzeggen en aan zelfonderzoek doen en dat ging me gemakkelijk af. Maar nu voelt alles heel zwaar, ik vind het zelfs moeilijk om dagelijks mijn invocaties op te zeggen. Ik ben in een totaal andere gemoedstoestand nu ik zwanger ben; help mij alsjeblieft om te begrijpen wat er aan de hand is.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

Wat je voelt, is niet ongebruikelijk in die zin dat veel vrouwen, wanneer ze zwanger worden, een verandering in hun bewustzijn voelen of zelfs in hun energieniveau. Het komt omdat de ziel, de vier lagere lichamen van de binnenkomende ziel, begint om te gaan met jouw vier lagere lichamen. Het hangt allemaal af van het kind dat binnenkomt.

Nu is er natuurlijk altijd een reden waarom je hebt aangeboden om die specifieke ziel te laten incarneren. Het kan te maken hebben met karma uit vorige levens, de wens om dat kind te helpen, om dat kind een kans te geven. Het is niet nodig om jouw kind op de energie of je gevoel te beoordelen.

Het is niet ongebruikelijk dat een vrouw een bepaalde zwaarte voelt wanneer ze zwanger wordt. Het is ook niet ongebruikelijk dat spirituele vrouwen het gevoel hebben dat er een muur is die hun afstemming op de geascendeerde meesters of hun eigen hogere zelf blokkeert, nadat ze zwanger raken. Het is zoals ik heb gezegd, het energieveld van de ziel die binnenkomt en die met jouw energieveld communiceert.

Zoals je weet, kunnen twee energievelden een interferentiepatroon vormen dat hoger of lager is, soms chaotischer is, en dat dit soms je afstemming op het spirituele rijk, de geascendeerde meesters, je hogere zelf, kan blokkeren. Je kunt proberen om te schakelen en te beseffen dat dit gewoon de energie van het binnenkomende kind is en dat jij in contact probeerde te komen met je eigen wens om de leringen te bestuderen en de invocaties op te zeggen. Als je in contact kunt komen met dat verlangen en beseft dat je niet alles van jouw persoonlijke wensen opzij hoeft te zetten omdat je zwanger bent en een kind moet baren, dan kun je misschien weer gemakkelijker decreten en invocaties opzeggen.

Maar het kan ook zo zijn dat je in sommige gevallen, en dit is heel individueel natuurlijk, dat je een pauze moet inlassen en een stapje terugdoen en jezelf niet te dwingen om te doen wat je anders deed. Maar gewoon even een pauze nemen, misschien zelfs proberen om je af te stemmen op het energieveld van het kind om te zien wat jouw kind nodig heeft.

Je moet altijd voorzichtig zijn dat je niet een bepaalde gewoonte om te studeren en te beoefenen voor je zwanger werd en dat je dan in gedachten vindt dat je dit moet blijven doen nadat je zwanger bent geworden. Je moet er gevoelig voor zijn dat de binnenkomende ziel misschien andere behoeften heeft en dat houdt in dat je het anders moet aanpakken, niet zoveel decreten en invocaties doen, misschien wel andere opzeggen dan voorheen.

Dit is iets waar jij je persoonlijk op kunt afstemmen. Ik raad je heel erg aan om een bepaald aantal decreten aan Aartsengel Michaël voor bescherming op te zeggen, een aantal decreten van de violette vlam om het karma van het kind te verteren en een bepaald aantal oproepen aan Astrea om het kind los te snijden van alle banden die er kunnen zijn met het astrale vlak, het mentale vlak het lagere identiteitsrijk, enzovoort.

Je kunt eenvoudig in gedachten beslissen dat je per dag een bepaald minimum aan decreten zult doen en e daarna af te stemmen of er nog iets is wat jij moet doen of dat het gewoon genoeg is. Dan kun je na de zwangerschap altijd beoordelen of de dynamiek ook is veranderd nadat het kind geboren is, en daardoor niet meer zo ingewikkeld verweven is met jouw eigen energieveld. Er bestaat natuurlijk altijd een verbinding tussen moeder en kind maar desondanks is dat na de geboorte van het kind niet meer zo intiem als daarvoor. Daan zul je vaak ook merken dat je afstemming terugkomt.

Ik kan je ervan verzekeren dat ik, toen ik zwanger was van Jezus, veel dezelfde dingen heb gevoeld, omdat dit energetisch een zware zwangerschap was, vanwege het energetische evenwicht dat ik moest bewaren voor Jezus, vanwege de enorme weerstand tegen zijn incarnatie.

Dit is ook het geval met veel spirituele mensen die een kind voortbrengen met een hoger bewustzijnsniveau en daardoor is er weerstand tegen om het kind geboren te laten worden. Dit betekent niet dat zo’n kind geen psychologische problemen heeft die hij moet oplossen en nu moet je heel erg voorzichtig zijn, omdat we in vorige dispensaties van geascendeerde meesters hebben gezien dat er een bepaald bewustzijn was dat vrouwen een kind wilden met een heel erg hoog bewustzijnsniveau. Ze dachten dat dit zo was en ze kregen zelfs te horen, misschien wel van de boodschapper, dat ze een heel erg ver gevorderd kind ter wereld hadden gebracht en toen dachten ze dat dit kind geen psychologische problemen mocht hebben. Dit is niet het geval, want iedereen heeft psychologische problemen ongeacht hun bewustzijnsniveau, anders zou het niet op deze planeet kunnen incarneren.

Je moet begrijpen dat er zielen kunnen zijn die in het algemeen een heel hoog bewustzijnsniveau hebben, maar zij hebben één bepaald psychologisch probleem dat ze in vorige levens nooit hebben overwonnen. Het kan heel moeilijk voor hen zijn om dat in dit leven te overwinnen. Dan moet jij als moeder heel voorzichtig zijn en je proberen af te stemmen op de psyche van het kind en tegelijkertijd naar je eigen psychologische problemen kijken; of er een reactie is op de psychologische problemen van je kind, en dan moet je die in je eigen psyche te overwinnen en daarmee het kind helpen om zijn of haar psychologische problemen te overwinnen. Het is dus ingewikkelde materie, delicate materie, waarvoor een bepaalde afstemming nodig is.