Poetin en het conflict in Oost-Oekraïne

Vraag: Poetin trekt zijn leger terug uit Oekraïne. Was het intimidatie of voorbereiding op een oorlog of het bestuderen van de reacties van het westen en Oekraïne? Hoe ver willen Poetin en zijn entourage gaan om een oorlog te ontketenen gezien de vindingrijkheid van Poetin en zijn fanatieke imperialisme, met medeweten van bepaalde Russen? Zet China Poetin onder druk om het westen te confronteren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2021 – Webinar voor Rusland

Je kunt zeggen, zoals we hebben gezegd, over de Russische manier van denken dat de leiders in Rusland, hun elite, een bepaald conflict nodig heeft met iemand buiten hun land. En Oekraïne is om diverse redenen een deel van dit patroon. Je moet begrijpen dat de Russen voortdurend iets van plan zijn, maar niet een oorlog op grote schaal, niet een volledige invasie van Oekraïne, omdat zij beseffen dat zij er niet mee weg kunnen komen als ze Oekraïne innemen en bezetten. Er zal zo’n grote reactie van de wereld komen dat zij de consequenties daarvan niet willen, maar zij zijn erin geïnteresseerd om het conflict aan de gang te houden, zodat er altijd iets aan de hand is.

In dit geval was de belangrijkste motivatie te testen hoe president Biden en zijn regering op Rusland zou reageren, in tegenstelling tot hoe Trump en de regering van Trump op Rusland heeft gereageerd. Poetin was zich ervan bewust dat hij tijdens de regering van Trump met nogal wat weg kon komen en hij moest eenvoudig uittesten waar hij mee weg kon komen bij die nieuwe regering. Hij dacht dat hij met meer weg kon komen, maar het bleek dat de nieuwe regering een duidelijke grens wilde trekken.

China oefent geen erge druk uit op Poetin om het westen uit te dagen, maar er is een bepaald sentiment, in China en Rusland, om het westen uit te dagen. Dit wordt gestuurd door duistere krachten die door de leiders werken. Maar je ziet ook dat de huidige Chinese leider meer macht, persoonlijke macht, pakt iets wat je sinds voorzitter Mao niet meer hebt gezien. En je zou kunnen zeggen dat Poetin ook persoonlijk de macht heeft gepakt die je sinds Stalin niet meer hebt gezien. Die leiders hebben allebei dezelfde mentaliteit en natuurlijk zijn ze gevoelig voor dezelfde duistere krachten die confrontaties en conflicten proberen op te zoeken hoewel de Russen of de Chinezen daar geen profijt van hebben.