Hoe kunnen we de mensen in Myanmar helpen?

Vraag: Ik wilde iets vragen over de situatie in Myanmar. Het leger van Myanmar heeft de regering overgenomen door een coup op vrijdag 1 februari 2021. De regerende partij, de Nationale League for Democratie (NLD), werd afgezet door de Tamadaw (het leger van Burma). Het leger van Myanmar kondigde de noodtoestand af voor een jaar en een hoofdcommandant van het leger Min Aung Hlaing werd leider. Het volk van Myanmar kon dit niet accepteren en startte een beweging van burgerlijke ongehoorzaamheid en protesteerde hiertegen. Meer dan zevenhonderd mensen zijn gedood door de veiligheidstroepen. De mensen in Myanmar vragen hulp van internationale samenlevingen, maar die kunnen niet de juiste hulp en steun aan Myanmar geven. Wij hebben begrepen dat China en Rusland het leger steunt. Zuid-Korea heeft een soortgelijke situatie meegemaakt in 1980 en er zijn mensen en samenlevingen in Korea die de mensen in Myanmar proberen te helpen. De studenten van geascendeerde meesters in Korea hebben ook hulp opgeroepen voor de situatie in Myanmar, maar we zien niet wat de goede oplossing is van deze situatie. Kun je wat zeggen over de situatie in Myanmar? Wat kunnen de mensen in Myanmar en de internationale samenlevingen voor Myanmar doen en wat kunnen de geascendeerde meesters doen aan de situatie in Myanmar?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2021 – Webinar voor Rusland

Het is duidelijk een voorbeeld van situaties die je overal ter wereld ziet. Als een natie een tijdlang een democratie heeft gehad, zie je ineens dat een beweging de kop opsteekt die deze democratie probeert terug te draaien of te ondermijnen, of te vervangen door een totalitairdere regeringsvorm.

Het is een patroon dat je in diverse landen ziet, zoals je zegt, en het is helaas iets wat kan gebeuren wanneer een bevolking er nog niet helemaal aan toe is om volledig de verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en hun land en een functionerende democratie te vormen. Zoals we hebben gezegd, neemt het tijd wanneer je een tijdlang wordt geregeerd door een totalitair regime, de mensen moeten zich aanpassen en toe zijn aan democratie. Daardoor konden de duistere krachten bepaalde mensen in dat land gebruiken om de democratie te ondermijnen of er vanaf te komen.

Je moet niet over het hoofd zien dat dit tijdens de Coronacrisis is gebeurd. De duistere krachten waren zich hier natuurlijk van bewust en zelfs mensen in het leger van Myanmar waren zich er ook in bepaalde mate van bewust dat er niet zoveel reactie als anders zou komen van de internationale gemeenschap, omdat heel veel landen bezig waren met de binnenlandse crisis door de pandemie. Natuurlijk zijn er onderstromen en het is duidelijk dat er bepaalde naties zijn die ook wel willen dat de democratie wankelt en die zijn ook betrokken bij deze beweging.

De echte oplossing is natuurlijk dat het collectieve bewustzijn van de mensen wordt verhoogd. En als je geneigd bent om de mensen in Myanmar te helpen, kun je natuurlijk onze invocaties opzeggen en oproepen dat het bewustzijn wordt verhoogd en de duistere krachten worden gebonden. En je kunt natuurlijk ook oproepen doen dat de internationale gemeenschap zich meer bewust moet worden van de situatie en meer de bereidheid hebben om er iets aan te doen. Zij hebben wel wat sancties opgelegd, maar er kan natuurlijk meer gedaan worden. Ik heb het niet over een militaire interventie, maar om meer te doen dan ze al doen om druk op het militaire regime uit te oefenen.

Behalve dat kunnen studenten van geascendeerde meesters niet veel doen. Het moet zijn tijd hebben tot de verhoudingen op een of andere manier anders komen te liggen of de mensen vastberadener protesteren of het leger inziet dat het nutteloos is wat ze doen en er weer een democratische regering voor in de plaats zet. Dit zou de beste uitkomst zijn met vreedzame middelen. En daar kun je natuurlijk oproepen voor doen: een vreedzame oplossing van de situatie.