Hoe kan ik meer overvloed creëren?

Vraag: Hoe kan ik de mentaliteit transcenderen dat ik van loon naar loon leef en het financieel moeilijk heb? Hoe accepteer ik dat ik de overvloed van God waard ben en dat het niet alleen voor anderen geldt; dat God genoeg van mij houdt om mij zijn overvloed te schenken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Ik zou je voor willen stellen om in plaats van te denken dat God je die overvloed moet geven, jij zelf het vermogen hebt om die overvloed aan te trekken of te manifesteren. En om dat te kunnen moet je de blokkades in je eigen psyche loslaten die ervoor zorgen dat je overvloed afwijst.

En zoals we heel vaak hebben gezegd in antwoorden op vragen komt dat omdat er bepaalde gescheiden zelven zijn die te maken hebben met je houding ten aanzien van geld, jezelf en wat jij waard bent, om geld te ontvangen, misschien net als andere mensen blokkades hebt uit vorige levens omdat je denkt dat het niet spiritueel is om geld te bezitten, dat jij als spiritueel persoon niet geld mag willen, geen materialistische goederen mag willen, enzovoort. Dit zijn allemaal gescheiden zelven en die moet je blootleggen en gewoon laten sterven. En wanneer je die zelven blootlegt en loslaat, kan de overvloed zich openbaren.

Nu moet je natuurlijk wel beseffen dat er een bepaalde industrie is die mensen wil laten geloven dat zij, als ze een paar eenvoudige stappen doen, en bepaalde boeken kopen en cursussen doen, alles kunnen manifesteren wat zij maar willen. Maar dat is niet zo.

Zelfs als je bepaalde zelven hebt losgelaten, leef je nog wel in een bepaalde situatie, in een bepaald land, in een bepaalde samenleving. De verhoudingen liggen gecompliceerd, waar je woont en je hebt er misschien voor gekozen om daar te leven om specifieke spirituele redenen. Het kan onmogelijk zijn om grote rijkdom te manifesteren in een bepaalde situatie. Dat betekent dat je dit kunt accepteren en verder gaan.

Maar zelfs het opruimen van de zelven zal niet beslist betekenen dat je grotere rijkdom kunt manifesteren dan mogelijk is in jouw praktische situatie. Je kunt natuurlijk naar de mensen kijken die dat misschien doen, maar zij gebruiken niet-spirituele, illegitieme, methoden daarvoor en dat wil jij natuurlijk niet doen, als jij je druk maakt over je spirituele pad.