Hoe je een legitieme wens transcendeert

Vraag: Meester Jezus, zou je mij wat praktisch advies kunnen geven over hoe ik een legitieme wens opgeef en transcendeer. Ik weet dat ik geen vorderingen meer kan maken op mijn spirituele pad tot ik bereid ben om een legitieme wens van mij op te geven en te transcenderen. Het moeilijkste deel is dat ik het op moet geven terwijl ik het nooit echt in het leven heb ervaren. Ik ben bang dat deze wens opgeven inhoudt, maar niet beperkt wordt tot er vrede mee hebben dat mijn wens niet in vervulling gaat en nog langer uitgesteld wordt, dat het me ook in de rest van mijn incarnatie totaal ontzegd zal worden. Ik realiseerde me dat ik zo weinig waarde hecht aan God en ik ben heel erg boos dat God mij geschenken onthoudt. Meester Jezus, hoe kan ik God misschien meer waard vinden dan de geschenken van God?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2021 – Webinar voor Rusland

Het is duidelijk dat er veel mensen zijn die een bepaalde wens hebben. Het is geen onrechtmatige wens; het is iets wat je een legitieme wens zou kunnen noemen. Het is geen wens die andere mensen schade toebrengt, maar die om praktische, je zou kunnen zeggen karmische, redenen niet in vervulling kan gaan.

Laten we als voorbeeld de wens nemen dat je een groot huis wilt, een kasteel. Je wilt graag een kasteel hebben. Er is niets mis met die wens, maar je kunt begrijpen dat het zo duur voor jou zou zijn om een kasteel te kopen dat je in dit leven de economische middelen daarvoor niet hebt.

Je kunt hier op twee manieren mee omgaan. Als je het boek ‘Autobiografie van een Yogi’ van Yogananda hebt gelezen, dan weet je dat zijn goeroe hem op een bepaald moment in zijn fijnere lichamen meenam naar een ander rijk en dat hij daar een kasteel voor hem manifesteerde omdat Yogananda een kasteel wilde. Door dat te manifesteren hielp die meester hem om die wens te overwinnen, die zijn Goddelijke plan zou hebben geblokkeerd.

Vanzelfsprekend kun je niet verwachten dat wij jouw wensen in vervulling laten gaan. Wat je wel kunt doen, is in gedachten naar die wens toegaan. Je kunt je voorstellen dat je het grote kasteel hebt dat je wenst. Je kunt het uitbeelden, je kunt misschien plaatjes vinden van wat je wilt hebben, een tekening maken, een model maken, doen wat je moet doen. Je kunt dat misschien allemaal in gedachten doen en jezelf voorstellen, echt ervaren, dat je in dat kasteel woont. Hoe zou jij je dan voelen? Hoe zou dat je bewustzijn veranderen? Ga er echt doorheen.

De andere manier om hiermee om te gaan is je te realiseren – niet iedereen kan dit – dat je je niet alles in het leven kunt doen. Er zijn heel veel dingen op deze planeet die aantrekkelijk zijn en die je graag zou willen doen. Maar je kunt die niet allemaal doen, omdat het de aard van het leven is dat je maar beperkte tijd hebt, beperkte middelen, je hebt maar beperkt aandacht.

Deze boodschapper is er bijvoorbeeld zijn hele leven van bewust dat hij graag veel activiteiten op aarde zou willen doen, maar hij is tot het besef gekomen dat hij daar de tijd niet voor heeft, omdat je niet van alles tegelijk kunt doen. Je moet keuzes maken. Keuzes maken hoort bij het leven; je selecteert bepaalde dingen omdat je zegt: “Ja het zou leuk zijn om dit te doen. Ik wil dit graag doen, maar ik heb ook andere wensen die belangrijker zijn en ik kan alle niet ineens doen.” Zoals in het gezegde staat: “Je kunt niet van twee walletjes eten.” (You can’t have your cake and eat it too.”)

Er zit ook een limiet aan hoeveel taart je kunt krijgen en hoeveel taart je kunt eten. Jullie weten allemaal heel goed dat je, als je aan een tafel zit met heel veel schalen, misschien een beetje kunt eten van dit, een beetje van dat, maar er komt een moment waarop je maag gewoon vol is. Er kunnen nog wel schalen zijn waar je nog niet van hebt geproefd, maar je weet dat je moet stoppen, omdat je anders misselijk wordt. Je hebt geleerd om bepaalde wensen op te geven, bepaalde wensen te sublimeren, ze gewoon los te laten.

Wat betreft je boosheid op God, dat is een beetje een ander verhaal. Dit gaat terug naar vele levens waarin je een beeld van God hebt gekregen dat de gevallen wezens hebben geschapen. Daarom ben je boos: je hebt het gevoel dat God jou geschenken ontzegt, maar dat doet God niet.

Je moet de realiteit van het fysieke octaaf en je eigen keuzes begrijpen, zowel in vorige levens als in dit leven. Daardoor zijn er bepaalde zelven geschapen bij jou en je moet onze hulpmiddelen gebruiken om dit duidelijk te maken en ze dan opruimen, omdat God er niets mee te maken heeft. Het gebeurt allemaal in je eigen gedachten. En daar moet het worden opgelost.

Dit is eigenlijk de essentie van het spirituele pad. Noch God noch andere mensen noch uiterlijke omstandigheden beïnvloeden jou en je bewustzijnsstaat. Jouw bewustzijnsstaat wordt alleen maar beïnvloed door je gemoedstoestand, door wat er in je geest gebeurt. Dit is de sleutel tot je vrijheid. Hier kun je dingen oplossen en verder gaan. Je kunt hier dus op terugkijken en zeggen: “Waarom was dit zo belangrijk voor mij? Waarom was dit zo’n toestand?” Je kunt de oproep volgen die ik tweeduizend jaar geleden deed: “Wat kan het je schelen? Volg mij!” Jij kunt zeggen: “Wat kan mij dat schelen, ik volg Jezus, ik wil hogerop komen op het spirituele pad.”