Toegang tot je vier niveaus van je geest

Vraag: Er wordt gezegd dat je voor negentig% tot 95% onbewust bent en dat je maar voor 5% of 10% bewust bent. Hoeveel procent is er over in je onderbewuste geest wanneer iemand toe is aan de ascensie? Zijn dat alleen maar je lichaamsfuncties?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Het is zinloos om een percentage te geven wanneer je het hebt over iemand die klaar is om te ascenderen. Wanneer je toe bent aan je ascensie, dan kun je naar de vier niveaus van je geest gaan om te zien wat daar gebeurt. En dat kun je bewust doen als je dat wilt, want dat heeft een bedoeling.

Maar dat betekent niet dat jij bewust weet wat er allemaal in je fysieke, emotionele, mentale en identiteitslichaam gebeurt. Als je geïncarneerd bent op een dichte planeet zoals de aarde, dan heb je maar een beperkte aandachtspanne. Met andere woorden, er zit een limiet aan de hoeveelheid dingen waarop jij je in één keer op kunt concentreren. Je maakt een keuze waar jij je per keer op wilt richten en dat betekent dat andere onderwerpen of terreinen van bewustzijn naar de achtergrond verdwijnen.

De meeste mensen zijn niet op de hogere bewustzijnsniveaus en zij hebben geen toegang tot de onderbewuste geest, maar naarmate je hoger komt, kun je die wel bereiken als je dat wilt, maar je doet dat niet wanneer het geen doel dient.

Je hebt natuurlijk gelijk dat jij je in de meeste gevallen niet bewust hoeft te zijn van het functioneren van je lichaam. Er zijn natuurlijk mensen die het vermogen hebben om hun lichaamsfuncties te beïnvloeden met hun geest, maar dat hoeft eigenlijk niet om je voor je ascensie te plaatsen. Je kunt ook zeggen dat er een paar functies in je emotionele, mentale en identiteitsgeest zijn waar jij je niet voortdurend van bewust hoeft te zijn, maar op de hogere bewustzijnsniveaus kun je, als je dat wilt naar je emotionele, mentale en identiteitslichaam toegaan om iets op te lossen wat moet worden opgeruimd. Dit geldt niet voor het fysieke lichaam omdat er veel dingen in je lichaam zijn die, als je op die bewustzijnsniveaus komt, geen probleem voor jou zijn. Je maakt je niet eens druk over bepaalde dingen van je lichaam.

Je weet dat er mensen in de geschiedenis zijn geweest die een hoog bewustzijnsniveau hadden, maar wel aan bepaalde fysieke kwalen leden. Betekent dit dat zij ze niet hadden kunnen genezen als ze dat hadden gewild? Dat kon wel, maar het was geen prioriteit voor hen.