Hoe je in contact komt met je emoties

Vraag: Ik realiseerde me onlangs dat veel mensen, vooral mannen, zichzelf afsluiten van hun emotionele lichaam. In plaats van hun gevoel te voelen, bedenken ze hoe gevoelens voelen en plaatsen ze die vaak buiten zichzelf. Wat is een effectieve manier voor mensen om weer toegang tot hun emotionele lichaam te krijgen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Er zijn veel verschillende vormen van therapie en groepssessies om mensen meer in contact te laten komen met hun emoties, maar het is eigenlijk niet zo moeilijk om in contact te komen met je emoties als je bereid bent om ze te ervaren. Het klopt dat heel veel mensen bij wijze van spreken zijn geprogrammeerd om hun emoties te onderdrukken – mannen meer dan vrouwen natuurlijk, maar er zijn ook wel mannen die bereid zijn om naar hun emoties te kijken.

Dan moet je, zoals we hebben gezegd, de angst voor je emoties overwinnen omdat je ze probeert te onderdrukken omdat je bang bent dat je erdoor overmand raakt, of het gevoel hebt dat die zo onaangenaam zijn dat je ze niet wilt ervaren.

Je kunt je emoties pas overwinnen als je die emotie wilt voelen en de overtuiging wilt zien die erachter zit en je moet je ook realiseren dat je emoties lang niet zo gevaarlijk zijn als je misschien wel denkt, je kunt ze aangaan en het toch overleven.

Het heeft iets weg van het beeld dat Gautama Boeddha een tijd geleden heeft gegeven over de duistere meester die zogenaamd in een kasteel zit en waar iedereen op lagere niveaus bang voor is om hem tegen te komen, maar als je alle waarschuwingen in de wind slaat en naar het kasteel zou gaan, dan zou je zien dat daar niemand is.

Dat geldt ook voor emoties. Als je eenmaal onze hulpmiddelen hebt gebruikt om de energie te transformeren kun je ze onder ogen zien en begrijpen dat die emotie niet onverdraaglijk is. Het is alleen maar energie, het is alleen maar een emotie, en je kunt bijna net als in het centrum van een orkaan staan en er niet door worden beïnvloed. Dan kun je de overtuiging zoeken, opruimen, en je van die hele spiraal bevrijden.