De Agni Yoga beweging

Vraag: Zou Master MORE de Agni Yoga beweging kunnen bespreken? Die is in mijn land Littouwen populairder dan welke andere beweging van geascendeerde meesters ook. De meeste leden ontkennen dat er nog nieuwe openbaren zijn geweest na Agni Yoga. Ik ben heel dankbaar dat Agni Yoga er is, omdat het me in mijn jeugd alle basale fundamenten heeft gegeven, mijn moeder was lid van de Roerich Society, om aan mijn pad te beginnen. Dit was ook mijn introductie tot de geascendeerde meesters hoewel die in Agni Yoga mahatma werden genoemd.

Antwoord van Geascendeerde Meester Master MORE, 2021 – Webinar voor Rusland

De Agni Yoga beweging werd een poosje gesponsord, maar er kwam natuurlijk een ogenblik dat dit ophield en sindsdien hebben wij andere organisaties gesponsord. Je weet dat de Agni Yoga beweging hetzelfde patroon heeft gevolgd als de meeste andere organisaties die we hebben gesponsord.

Zij hebben erkend dat er progressieve openbaringen door hun beweging werden gegeven, misschien door enkele eerdere bewegingen, maar zij hebben niet erkend dat er ook progressieve openbaringen konden worden gegeven door een beweging die na hen kwam en dat betekende dat de leden van die bewegingen en de leiders moeten geloven dat de progressieve openbaringen in hun beweging zijn gestopt.

Het probleem is natuurlijk dat dit in de eerste plaats niet waar is, het is niet correct, het ligt niet op één lijn met de geascendeerde meesters. Het probleem is dat dit er al heel snel voor zorgt dat de mensen die dit accepteren in een staat van hoogmoed komen, omdat zij in feite geloven dat zij beter dan de geascendeerde meesters kunnen weten wat wij wel of niet zouden moeten zeggen en door wie wij spreken of niet. Helaas zie je dat eerdere bewegingen openbaringen ontkennen die na hun eigen zijn gekomen en die erg zijn beïnvloed door het subtiele bewustzijn van spirituele hoogmoed. Het gevolg is dat veel mensen die in contact zijn gekomen met deze bewegingen niet verder kunnen komen en contact maken met waar we tegenwoordig zijn.

Er zijn natuurlijk ook mensen die wel verder gaan en dat is het positieve aspect van die bewegingen, omdat zij natuurlijk veel ideeën over het spirituele pad en geascendeerde meesters introduceren. Wij kunnen alleen maar werken met mensen die verder willen komen en de vrije wil van de mensen moeten accepteren die dat niet willen, hoewel het heel erg duidelijk is dat mensen veel meer invloed konden hebben op planetair niveau als zij verder gaan met de laatste dispensatie of de leringen en invocaties en decreten daarvan gebruiken.