Kriya Yoga en westerse mensen

Vraag: Ik ben onlangs ingewijd in Kriya Yoga. Wat zijn de spirituele voordelen gezien vanuit het perspectief van de geascendeerde meesters – met een referentiekader van westerse leringen? Kunnen ze samen gebruikt worden met invocaties en decreten voor spirituele groei?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

We hebben eerder al gezegd dat Kriya Yoga een goede spirituele techniek is, maar als je uit een westers land komt, raden we altijd aan dat je naar westerse technieken op zoek gaat voor oosterse. Je moet je er ook van bewust zijn dat veel oosterde technieken het effect kunnen hebben dat die je kundalini omhoog brengen op een manier die je niet vast kunt houden op de lange termijn en daardoor mensen uit evenwicht brengt.

Natuurlijk willen we ook duidelijk maken dat wij niet denken dat onze leringen en hulpmiddelen exclusief zijn. Het is niet zo dat je alleen onze decreten en invocaties moet doen – je kunt ze samen met veel andere spirituele technieken doen, maar wees je ervan gewaar dat je moet stoppen als Kriya Yoga het effect heeft dat ze de kundalini verheft op een manier die je uit evenwicht brengt, in ieder geval een tijdlang.