Hoe je een nieuwe fase op het pad aanpakt

Vraag: Ik heb de leringen van de geascendeerde meesters jarenlang gevolgd en nu beginnen de zogenaamde wittebroodsweken te vervagen. Zoals in een recent dictaat werd gezegd, had ik het gevoel dat ik geen vooruitgang meer boekte. De dictaten die bij mij ooit tranen van vreugde teweegbrachten, leverden nu een onaangenaam samentrekkend gevoel in mijn energieveld op. Ik voelde diep vanbinnen dat de volgende stap in mijn groei was dat ik me van alle ideologieën en mentale beelden moest bevrijden in plaats van zo gehecht te zijn aan de leringen die al zijn gegeven. Ik wilde me volledig onderdompelen in het levende water van de waarheid en het voelen. De leringen opgeven om een stap omhoog te doen hebben me echter heel lang tegengehouden. Hoe kunnen we die fase op het pad het beste aanpakken opdat we de meeste vorderingen kunnen maken? Ik had ook het gevoel dat de laatste dictaten van hoger niveau zijn en die raken iets bij mij. Een persoonlijk ‘dank je wel’ voor Kim omdat hij er altijd voor openstaat om zichzelf te transcenderen en niet op een bepaald niveau vast te blijven zitten.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

Zoals Moeder Maria in haar dictaat zei dat werd gebaseerd op een vraag in het vorige Russische webinar, is het natuurlijk dat je in bepaalde fases komt op het spirituele pad en het is belangrijk om je geest niet te fixeren op het aanhangen van een specifieke leer of die leer op een bepaalde manier te volgen.

Veel studenten hebben in gedachten besloten om de leringen op een bepaalde manier te bestuderen en de decreten en invocaties op een bepaalde manier op te zeggen. En dit kan een tijdlang goed zijn om een bepaalde weerstand te overwinnen en je boven het massabewustzijn te verheffen, maar er komt een tijd dat dit niet meer productief is en dan zul je meer weerstand voelen. Je zult het gevoel krijgen dat je er niet uithaalt wat je er eerder wel uithaalde en dat is ook zo, omdat je niet groeit, omdat je nu iets anders nodig hebt.

Dat hoeft niet te betekenen dat je de leer moet loslaten of een andere leer bestuderen, maar als dat de aanwijzing is die je van binnenuit krijgt, dan moet je dat zeker doen. Wij hebben nooit gezegd dat mensen loyaal moet blijven aan de leringen. Aan de andere kant moet je ook voorzichtig zijn om de leringen op te geven wanneer dat niet moet vanwege je Goddelijke plan en jouw groei. Met andere woorden, dit is niet een beslissing die je met je uiterlijke geest moet nemen maar naar je intuïtieve aanwijzingen luisteren.

Ik raad je in de eerste plaats aan om te kijken naar je aanpak van de leringen, het pad, en de spirituele oefeningen en je te realiseren dat het tijd wordt om een andere aanpak te krijgen, waarbij jij je niet meer op jezelf richt. Je zou kunnen doen wat je vanbinnen voelt. Als je een pauze nodig hebt, doen het dan.

Ik zou je wel willen aanraden om je aan een bepaald minimum te houden, vooral een paar invocaties die we hebben gegeven om de gescheiden zelven te transmuteren en die te blijven opzeggen, misschien iets langzamer en op de woorden te mediteren, en de bijbehorende dictaten te bestuderen. Ik raad je ook aan om contact te houden met de leer en wat er met de leer gebeurt, omdat we van tijd tot tijd sneller gaan en het kan zijn dat je gewoon al aan die stap toe bent voordat die fysiek wordt en als je de leer opgeeft, zie je misschien niet dat wij een hogere lering geven en daardoor niet in staat te zijn om er zoveel profijt uit te halen als anders.

De reactie die je niet helpt, is natuurlijk kijken naar wat er in je gedachten gebeurt en wat je naar buiten projecteert: dat er iets met de lering gebeurd is, dat er iets met de boodschapper aan de hand is, dat hij geen goede boodschapper meer is, dat hij geen contact meer heeft met de echte geascendeerde meesters, enzovoort.

Onthoud dat het echte pad, zoals ik in een eerder antwoord heb gezegd over de smalle weg, een innerlijk pad is. Het gaat over je bewustzijn, wat er in je bewustzijn gebeurt. Alleen wanneer je naar je eigen reactie op de leringen kijkt, in plaats van de lering zelf, zul je er volledig van profiteren en maximale groei ervaren. Als je voelt dat je weerstand hebt, dat je niet de resultaten krijgt die je gewend bent, komt dat altijd omdat je iets niet gezien hebt in de aanpak van de lering. Door daarnaar te kijken hoef jij je misschien niet terug te trekken, misschien het alleen maar anders aanpakken en daardoor toch groei ervaren.