Jezelf helpen of de wereld?

Vraag: Ik wil graag mijn land helpen en de hele planeet helpen om beter te worden en dichterbij de Gouden Eeuw te komen. Ik ben er onder andere aan toe om de invocaties voor de wereld op te zeggen die de geascendeerde meesters hebben gegeven. Maar vanwege mijn psychologische problemen kan ik niet lange tijd hetzelfde doen. Daarom kan ik ook maar beperkte tijd invocaties opzeggen, zelfs al heb ik daar wel tijd voor, want ik moet ook mijn eigen psyche helen, het geboortetrauma opruimen en daarvoor invocaties opzeggen. Het probleem is nu hoe ik die twee dingen moet combineren: of een invocatie opzeggen voor mijn persoonlijke trauma’s of voor wereldzaken. Het ziet ernaar uit dat ik een van die dingen moet opofferen. Is er een manier om die twee activiteiten te combineren, mijn psyche te helen en op een evenwichtige manier veranderingen tot stand brengen op de wereld?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

“Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid en al die dingen zullen u gegeven worden”. Wat is het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid? Dat is het oplossen van je persoonlijke psychologische problemen. Als je op een punt bent gekomen waarop je het gevoel krijgt dat er een conflict tussen die twee bestaat, richt je dan op het oplossen van je eigen problematiek en dan zul je gemakkelijker kunnen zien hoe je met de wereldproblemen om moet gaan. Ik raad je aan om specifieke invocaties te doen die je persoonlijke problemen aanpakken en je niet schuldig of gestrest te voelen als je geen invocaties opzegt voor wereldproblemen.

Veel studenten van geascendeerde meesters hebben decreten en invocaties gedaan, omdat ze het gevoel hadden dat ze die moesten doen voor de wereldzaken, maar vaak was dit een excuus om niet hun eigen psychologische problemen op te ruimen, zoals ook de boodschapper zich in de beginjaren negentig heeft gerealiseerd toen hij decreten opzei voor de Summit Lighthouse. Als je het spirituele pad in het begin vindt, komt er daarna vaak een moment waarop jij je begint te realiseren dat je serieuzer moet zijn over je psychologische problemen. Op dat moment is het heel goed om de decreten en invocaties voor wereldzaken opzij te zetten en je op je psychologische problemen te richten. Wanneer je die begint op te lossen, zal er geen conflict meer zijn om wereldproblemen aan te pakken.