Wat je moet eten of drinken

Vraag: Welke dranken zijn gezonder: water, melk, groene thee of iets anders? Hoe kun je voedsel reinigen met positieve energie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar om je Christusonderscheid te vergroten

Opnieuw is hier geen eenduidig antwoord voor omdat het afhangt van iedere persoon afzonderlijk. Je moet gewoon experimenteren en je moet je afstemmen op wat het beste voor jou werkt. Het is een van de echt grote problemen die wij als geascendeerde meesters hebben, omdat mensen altijd geneigd zijn om naar de beste oplossing, de allerhoogste oplossing, een oplossing die al hun problemen oplost, op zoek zijn. Ze willen natuurlijk dat wij zeggen ‘pancha thee’ is het meest gezond om te drinken, zodat ze geloven dat als ze niets anders dan ‘pancha thee’ drinken, altijd gezond zullen blijven. En dit is natuurlijk niet het geval; dat is het ook nooit geweest en zal het ooit nooit zijn.
Je kunt je voedsel en alles in je lichaam zegenen. En je hoeft daar geen uitgebreid ritueel van te maken, je kunt elke keer dat je iets eet, gewoon in gedachten een stil gebed doen. En deze boodschapper doet bijvoorbeeld al jarenlang een eenvoudig gebed; dat ik het voedsel zegen en het in de perfecte voeding verander die zijn fysieke lichaam zal voeden en hem de energie en helderheid van geest zal geven die hij nodig heeft om zijn Goddelijke plan uit te voeren. Dit hoeft niet op één manier te gebeuren, je kunt een eigen gebed maken dat je aanspreekt en aan de meester die je aanspreekt om het voedsel te zegenen.

En dat betekent natuurlijk niet dat je junk food kunt eten en gezond zult blijven, maar het zal wel een positief effect op het voedsel hebben dat je eet. Wat specifiek voedsel betreft, dit is nogmaals zo individueel dat je eenvoudig moet experimenteren en voelen wat goed is voor je lichaam op dat moment. Loop niet in de val door te denken dat je, als je eenmaal het juiste voedsel hebt, dit voedsel de rest van je leven moet eten, omdat er dingen kunnen veranderen in de loop van de tijd. Op de hogere niveaus van Christusschap kan het ook minder belangrijk worden wat je eet omdat het niet meer zoveel effect op je heeft.