De situatie in Oost-Oekraïne

Vraag: Ik ben solidair met de mensen die op de Krim wonen en nabij de grens van Rusland met Oekraïne, die niet meer met de angst voor geweld willen leven en de mensen die niet willen dat er over hun hoofd en dichtbij hun familie zonder enige reden een oorlog wordt gevoerd en die mensen die weten dat er alternatieve middelen zijn om conflicten op te lossen zonder oorlog te voeren. Zijn er een belangrijk aantal van die mensen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Natuurlijk, als je naar de situatie in Oost-Oekraïne kijkt, waar voortdurend botsingen zijn, zijn er veel mensen die niet in een oorlogsgebied willen wonen, maar niet zoveel dat die mensen besluiten dat zij willen dat Rusland stopt om zich ermee te bemoeien.

Je begrijpt dat de Russische regering, zoals we hebben gezegd, een soort conflict nodig heeft met iemand buiten Rusland om als excuus te dienen, omdat ze de problemen in Rusland niet op kunnen lossen en Oost-Oekraïne is cynisch genoeg, heel erg cynisch, door de Russische leiders daarvoor gebruikt. Zij doen alsof ze iets geven om de Russische minderheid in Oost-Oekraïne maar dat is niet zo. Het zijn in hun toenemende mate alleen maar wanhopige pogingen om de macht over Rusland te behouden. Ze zijn niet echt bezorgd, ze hebben geen humane zorgen om de mensen. Er is geen gevoeligheid voor het leven daar.

Het zou beter zijn voor de mensen in Oost-Oekraïne als ze opstonden en Rusland vertelden dat ze op moet houden om zich ermee te bemoeien en accepteren dat zij een deel van Oekraïne zijn en dat de toekomst is dat ze met de rest van Oekraïne moeten samenwerken om misschien grotere autonomie te krijgen in de streek in het oosten, misschien wel Oekraïne opdelen met vreedzame middelen en een aparte natie worden. Of ze kunnen, als ze dit democratisch kunnen, met vreedzame middelen besluiten om bij Rusland te gaan als ze dat willen.

Er zijn vreedzame manieren om dat te doen en het zou beter voor iedereen zijn als ze Rusland duidelijk maakten dat zij met vreedzame middelen verder willen. Dit was misschien een aantal jaren geleden niet mogelijk in Oekraïne, maar door de huidige situatie, de huidige president en de regering, zou het mogelijk zijn om te onderhandelen over veranderingen met vreedzame middelen.