Bidden voor overleden zielen

Vraag: De priester van het klooster zegt dat wij moeten bidden voor overleden zielen en dat die gebeden zelfs kunnen helpen om de ziel naar een hoger niveau te laten stijgen, klopt dat?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland:

We hebben leringen gegeven dat een ziel, afhankelijk van het bewustzijnsniveau voor zij stierf, vast kan blijven zitten op het astrale vlak en dan kun je zeker oproepen doen dat de ziel wordt losgesneden om naar een hogere plek te gaan en meer te groeien voor de volgende incarnatie.

Ik zeg niet dat traditionele gebeden die in diverse kerken worden gegeven, geen effect op mensen kunnen hebben, want ze zijn natuurlijk lang niet zo effectief als het decreet van Astrea of andere oproepen die we voor dat doel hebben gegeven.

Dus ja, het kan zeker werken om te bidden, maar het is veel beter om de oproepen en invocaties te doen en rechtstreeks tussenkomst te vragen van de geascendeerde meesters om de zielen los te snijden en hen te helpen om verder te komen.

Dit is natuurlijk een waardevolle dienst die je kunt verlenen voor de mensen die je na aan het hart liggen die de transitie hebben gemaakt. Je kunt natuurlijk een wake aan Astrea doen door invocaties en decreten op te zeggen, en aan andere meesters zoals Aartsengel Michaël, de violette vlam om hun psyche te helen en als je weet dat degenen die zijn overleden bepaalde psychologische problemen hadden die niet zijn opgelost, dan kun je de invocaties gebruiken om spirituele trauma’s te helen en die te geven namens de persoon.

Die zullen niet oplossen tegen hun vrije wil in, maar het gemakkelijker voor hen maken om de keuze te maken wanneer ze uit hun lichaam zijn. Tenzij de mensen vastzitten op het astrale vlak, is het in het algemeen gemakkelijker voor mensen om de keuze te maken om hun psyche te veranderen dan wanneer ze geen fysiek lichaam hebben. Wanneer ze wel een fysiek lichaam hebben, dan worden ze vaak zo belast door de omstandigheden op het fysieke of emotionele vlak dat zij niet de beslissingen kunnen nemen die zij moeten nemen om te kunnen groeien.