Hoe je het lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft

Vraag: Geliefde meesters, de laatste tijd lijden steeds meer mensen aan allergieën voor synthetische voedingsstoffen zoals vitaminepillen en worden fruit en groenten waarschijnlijk niet goed door het lichaam opgenomen door een verslechterde spijsvertering. Hoe kunnen ze aan vitaminen komen voor hun lichaam? En wat is de onderliggende reden daarvan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Dit is een heel ingewikkelde vraag die ik niet in één keer kan beantwoorden omdat het antwoord uit noodzaak enigszins kort moet worden gehouden.

Ik zou willen zeggen dat er altijd een bepaalde cyclische vooruitgang is van dingen. Met andere woorden, er kan een tijd zijn waarin de kennis en wetenschap op een bepaald niveau is en dat je daardoor om praktische redenen bepaalde maatregelen kunt nemen.

Er was dus bijvoorbeeld een tijd waarin wetenschappers tot het besef kwamen dat het menselijke lichaam bepaalde voedingsstoffen en mineralen nodig had en zij kwamen ook tot het besef dat de bodem in veel delen van de wereld zo uitgeput was dat de mineralen er niet in zitten, dus de planten kunnen niet genoeg mineralen opnemen en daardoor kunnen mensen die mineralen niet opnemen uit het voedsel dat ze eten en dan lijkt het vanuit een bepaald perspectief de oplossing om pillen te maken met vitaminen en mineralen erin die de mensen als supplement kunnen nemen.

Het is niet zo dat dit geen goede aanpak is. Het werkt wel, maar alles wat niet helemaal natuurlijk is, zal na een poosje een bepaalde reactie in het lichaam van in ieder geval een aantal mensen opwekken, waardoor het voor hen moeilijker is om vitamines en mineralen te verteren en te absorberen en dat betekent dat die mensen iets anders nodig hebben. Een tussenoplossing is zuiverder voedsel, meer biologisch voedsel, enzovoort. Je kunt voedsel eten dat zoveel mogelijk chemicaliën vermijdt.

Er zit dus een bepaalde cyclus in dit probleem, maar op lange termijn is de echte oplossing natuurlijk dat je teruggaat naar een natuurlijker manier van eten, zodat de mensen zuiverder en natuurlijker voedsel eten dat niet zoveel chemicaliën, conserveermiddelen, kleurstoffen en al dat soort dingen meer bevat, omdat dit aan voedsel wordt toegevoegd.

Het is een kwestie van bewustzijn, het collectieve bewustzijn verhogen, het persoonlijke bewustzijn verhogen. Zoals je weet, is er een tamelijk lange periode in de geschiedenis geweest dat mensen in Zuidoost Azië voornamelijk rijst aten en bijna niets anders en toch overleefden ze dat. Misschien hadden ze een bepaalde beperkingen en waren ze vatbaar voor bepaalde ziekten, maar zij overleefden het wel.

En dat betekent dat het menselijke lichaam in staat was om vitaminen en minerale te maken uit een dieet dat voornamelijk uit rijst bestaat, je lichaam hoeft dus niet alles te eten wat het nodig heeft. Als je lichaam in een relatief natuurlijke vorm functioneert, kan het de vitaminen en mineralen en enzymen en hormonen die het nodig heeft, zelf produceren.

De oplossing op lange termijn is dat er een andere benadering van gezondheid en gezondheidszorg moet komen dan je in de meeste moderne naties ziet, omdat die te materialistisch is. Je moet je psychologische problemen oplossen en dan komen de mensen meer in evenwicht, ze helen hun trauma’s uit vorige levens.