De grote smeltkroes aarde

Vraag: De geascendeerde meesters zeiden dat de Joden en Arabieren in het Midden-Oosten niet de oorspronkelijke bewoners van de aarde zijn. Welke groepen mensen op aarde behoren dan tot de oorspronkelijke rassen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Rusland

Het is niet helemaal juist om te zeggen dat de Joden en Arabieren allemaal niet de oorspronkelijke bewoners zijn. We hebben gezegd dat veel mensen die in het Midden-Oosten zijn geïncarneerd, al lange tijd evoluties zijn die achterstand hebben opgelopen, omdat zij niet willen veranderen.

Sommigen kwamen van een planeet die Maldek heet, die werd vernietigd door de bewoners en zij willen sindsdien niet hun bewustzijn veranderen. Maar niet alleen in het Midden-Oosten vind je die achterblijvende evoluties, je vindt ze alleen in grotere concentraties dan ergens anders.

Wat betreft de oorspronkelijke bewoners van de aarde kun je niet zeggen dat er een speciale groep mensen is die de oorspronkelijke bewoners van de aarde zijn, omdat die zich verspreid over de hele planeet bevinden. Er is geen land waarin je geen oorspronkelijke bewoners vindt.

Met andere woorden, je moet heel voorzichtig zijn en beseffen dat er een bepaalde spirituele waarheid is over waar specifieke levensstromen vandaan komen en dat er menselijke indelingen zijn die de mensen door de tijd heen hebben gemaakt zoals bijvoorbeeld ras. En het is niet goed of constructief om te zeggen dat een bepaald ras een achterblijvende evolutie is of dat een specifiek ras de oorspronkelijke bewoners zijn of dat een specifiek ras dit of dat is.

Je kunt niet naar ras, huidskleur, nationale grenzen kijken en die vergelijken, en dat je daar dan de oorspronkelijke bewoners op de hele planeet kunt vinden. Als je tegenwoordig zou kijken, dan zou je kunnen zeggen dat de meeste mensen van de natuurvolken die je overal ter wereld ziet en die nog in nauw contact met de natuur leven, oorspronkelijke bewoners zijn.

Maar zelfs daar vind je volwassener zielen die hebben beloofd om bij hen te incarneren om ze te helpen hun bewustzijn te verhogen, dus je moet gewoon begrijpen dat de aarde een grote smeltkroes is en dat veel mensen, levensstromen met verschillende achtergronden, zich hebben vermengd, waardoor je ze niet duidelijk als een bepaalde groep kunt herkennen.