Je psyche helen is een levenslang proces

Vraag: Ik ben veel mensen verloren aan wie ik gehecht was. In de loop van het jaar ben ik hard aan het werk met de spirituele hulpmiddelen die de geascendeerde meesters hebben gegeven om te helen en mijn vroegere trauma’s op te ruimen en mijn geboortetrauma te overwinnen. Soms had ik het gevoel dat ik niet meer aan het verleden gehecht was en dat ik het me neutraal zonder emoties kon herinneren, maar later is er een punt gekomen waarop alles opnieuw herhaald werd, ik voelde die emotionele pijn opnieuw. Ik ben heel erg in de war, wat is er aan de hand? Ik kijk echt oprecht naar mezelf en mijn psychologische problemen en vermijd een mechanische benadering. Misschien zie ik mijn illusie of de overtuigingen niet die bij die gehechtheid horen. Of ben ik ongeduldig en is één jaar te kort voor dit proces? Kunnen de geascendeerde meesters dit bespreken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 20121 – Webinar voor Rusland

Mijn geliefde, wanneer je naar het boek ‘Mijn Levens met’ kijkt en de leringen over het geboortetrauma, dan kun je zien dat veel van jullie al heel lang op aarde kunnen zijn, heel veel levens hebben gehad, dus ook al geven we jullie krachtige hulpmiddelen, het is niet realistisch om dit in één jaar op te ruimen. Je moet gewoon meer geduld hebben en jezelf meer tijd geven.

Je moet je er ook van bewust zijn dat omdat je die patronen in veel levens hebt opgebouwd, er een moment kan komen waarop je iets hebt doorgewerkt en je het gevoel hebt dat je het al helemaal hebt doorgewerkt. Maar je hebt het alleen maar voor een bepaald leven doorgewerkt. Je voelt dus enige opluchting, maar als je aan je psychologische problemen blijft werken, kom je op den duur bij iets dat uit een vorig leven komt wat dieper zit, of het is iets wat niet helemaal hetzelfde is ook al zijn er overeenkomsten.

Je moet geduld hebben en beseffen dat er bepaalde cycli zullen zijn waarin je een bepaald probleem uitdiept, oplost en bij wijze van spreken boven water komt om naar lucht te happen en wat uitstel te krijgen. Dan duik je weer het water van je onderbewuste in en ruim je hetzelfde probleem op dat op een dieper niveau zit, of dat daarmee te maken heeft en dat je de eerste keer niet hebt opgelost.

Je moet dus gewoon wat geduld met jezelf hebben, van houding veranderen zodat je, zoals de boodschapper zei, het beschouwt als een levenslang proces om je psyche te helen. Eerlijk gezegd is één leven een heel korte tijd om je psyche te helen vergeleken met de vele levens die het heeft gekost om die trauma’s op te bouwen.