Hoe je omgaat met hevige fysieke pijn

Vraag: Van tijd tot tijd voel ik fysieke pijn en heb ik het gevoel dat als de pijn erger wordt en langer duurt, ik er niet mee om zal kunnen gaan en dan word ik heel depressief. Soms denk ik dat ik liever uit het leven stap dan aan zware pijn te moeten lijden. Wat is de reden dat ik zo gevoelig ben voor fysieke pijn en hoe laat ik dat los?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – 2021, Webinar voor Rusland:

In de eerste plaats moet je als je herhaaldelijk fysieke pijn hebt, de gepaste stappen doen om te zien of een bepaalde ziekte dat veroorzaakt. Hier kan ik je natuurlijk geen advies over geven op grond van de informatie die je hebt gegeven. Je moet je ervan bewust zijn dat veel mensen in vorige levens veel fysieke pijn hebben ervaren. Dat kunnen martelingen zijn geweest, ziekte, gedood worden, armoede en slechte voeding.

Het is dus heel begrijpelijk dat veel mensen bijna bang zijn voor pijn en een sterke drang hebben om pijn te vermijden. Dit kan het effect hebben dat jij je depressief gaat voelen als je die niet kunt voorkomen; je kunt het gevoel krijgen dat er iets mis is, dat je dit moet kunnen vermijden.

Het enige advies dat ik je kan geven, is dat je op een bepaald moment je houding ten aanzien van je lichaam en pijn verandert. Natuurlijk moet je ook geschikte stappen nemen om een ziekte te helen die pijn bij jou veroorzaakt. Je moet ook overwegen om pijnstillers te slikken als die heel erg sterk is.

Maar zoals gezegd, zijn veel mensen blootgesteld aan wat in het boek ‘Mijn Levens met’ ‘totale pijn’ wordt genoemd, zodat de pijn psychologisch ondraaglijk wordt. Tegenwoordig kunnen we pijnstillers gebruiken als je op dat punt komt, maar je kunt veel bereiken als je aan het lichaam en houding ten aanzien van pijn werkt. Nogmaals, we hebben hulpmiddelen om trauma’s uit het verleden te genezen, omdat dit niet in de eerste plaats een fysiek probleem is, maar een psychologisch probleem dat wordt gecreëerd door een trauma of trauma’s uit vorige levens.