Kunnen we iets leren van het geascendeerde rijk door naar de omstandigheden op aarde te kijken?

Vraag: Ik ben mij ervan bewust dat mijn vraag zinloos is voor een geascendeerde meester, maar desondanks wil ik het graag proberen. Hoe ziet een normale dag, een normale week, een normaal jaar eruit voor een geascendeerde meester? Werken ze 24/7 aan de evolutie van planeet aarde? Hebben ze af en toe ook vrije tijd? Zien Jezus, Moeder Maria, en Master MORE elkaar op een ongedwongen manier in het weekend, zeg maar bij Saint Germain thuis, en genieten ze samen van een maaltijd, luisteren ze naar muziek en bespreken ze dingen? Misschien een mop vertellen? Hebben ze vakanties, reizen ze naar andere sferen, of universums? Werken ze ook samen met hun eigen spirituele leraren aan hun spirituele groei, enzovoort?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Geen enkele vraag is zinloos als hij voor jou iets betekent. Onze rol is natuurlijk jou te helpen om je bewustzijn te verhogen en daardoor kunnen we alles wat voor jouw betekenis heeft, gebruiken om jou te helpen je bewustzijn op een hoger niveau te brengen. Een vraag als deze is heel begrijpelijk. Je moet ook begrijpen dat deze vraag wordt gesteld door iemand die op aarde verblijft en de omstandigheden op aarde min of meer projecteert en vraagt of die ook zo zijn in het geascendeerde rijk. In zekere zin zou je de vraag opnieuw kunnen stellen als: Hebben de omstandigheden op aarde iets van doen met de situatie in het geascendeerde rijk? Kunnen we iets over het geascendeerde rijk te weten komen als we naar de omstandigheden op aarde kijken? En het antwoord op die vraag is nee. Het is zo anders in het geascendeerde rijk dat het bijna geen zin heeft om die te beschrijven, omdat je die niet kunt bevatten met je huidige bewustzijnsniveau. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Je moet kijken naar de omgeving waarin je bent en je bewustzijnsniveau blijven transcenderen tot je ascendeert en dan zul je de omstandigheden in het geascendeerde rijk ervaren.

Hoe komt het dat je geen omstandigheden in het geascendeerde rijk kunt ervaren zolang je nog niet geascendeerd bent? Omdat je de omstandigheden in het geascendeerde rijk alleen maar kunt ervaren in het geascendeerde rijk. In het geascendeerde rijk bestaat geen lineaire tijd, zoals op aarde. Er is geen typische dag. Omdat er geen dag of nacht is, is er ook geen typische week of een typisch jaar, omdat tijd niet wordt verdeeld in lineaire segmenten. Wij hebben geen lineaire, gelokaliseerde bewustzijnsstaat.

Ik weet dat we leringen hebben gegeven dat er retraiteverblijven zijn in het etherische rijk. Maar die zijn in het etherische rijk, de hogere niveaus van de niet-geascendeerde sfeer. En de bedoeling van die retraiteverblijven is dat je in een omgeving komt die jij kunt begrijpen zolang je geïncarneerd bent, maar het betekent niet dat we grote kastelen hebben of retraiteverblijven in het geascendeerde rijk, omdat we die niet nodig hebben. Wij eten niet, we slapen niet, we hoeven geen vrije tijd, omdat we alles wat we doen op zich al als een vervulling ervaren. Wij beschouwen het niet als werk, en dat we daardoor moeten rusten of herstellen of ontspannen. Wij hoeven ons niet te ontspannen omdat wij geen spanningen hebben.

Het bewustzijn van een geascendeerde meester is zo verschillend van jullie op aarde dat het heel moeilijk is om dat in woorden te beschrijven, omdat je geneigd bent om alleen de woorden, de beelden, de concepten, te snappen die je op aarde kent. En in principe is niets op aarde hetzelfde als in het geascendeerde rijk. Daarom komt er een punt op het spirituele pad dat je glimpen opvangt, mystieke ervaringen, krijgt, van het geascendeerde rijk of het geascendeerde bewustzijn omdat je beseft dat het niet helpt om iets wat je op aarde ziet te projecteren op het geascendeerde rijk en daarmee stopt.