Het wensen vervullende juweel en de Dhyani Boeddha’s

Vraag: In de Oost-West invocatie om verloren geraakte zielsfragmenten terug te halen wordt gerefereerd aan hun magnifieke wensen vervullende juweel in een oproep aan Ratnasambhava. Kunnen de meesters uitleggen wat het is?

Antwoord: van Kim Michaels, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Ik heb het gevoel dat de meesters dit niet willen uitleggen omdat de Dhyani Boeddha’s in een paar boeddhistische bewegingen worden gezien als meditatie Boeddha’s. Met andere woorden, het is de bedoeling dat je daar op mediteert en hoewel wij de Dhyani Boeddha’s als geascendeerde meesters en echte geascendeerde meesters beschouwen, willen ze niet iets concreters geven waar de lineaire geest mee aan de haal kan gaan en het in een categorie plaatsen of om het te begrijpen of te bevatten.

Het is belangrijk dat je de Dhyani Boeddha’s in hun hoedanigheid gebruikt. We kunnen op hen mediteren, we kunnen invocaties opzeggen waarin ze genoemd worden. Er staan veel in het boek ‘Fulfilling your Highest Spiritual Potential’. Je kunt hun eigenschappen en de vervormingen bestuderen en hierop mediteren en proberen rechtstreeks inzichten van de Dhyani Boeddha’s ontvangen. Maar dit moet de lineaire geest omzeilen en daarom willen ze geen lering geven waar de lineaire geest grip op kan krijgen en die je intuïtieve afstemming kan blokkeren.