Oproepen doen om ruimte weg te halen

Vraag: In de maandelijkse wake van Moeder Maria door vijfhonderd mensen om de geascendeerde meesters te helpen om oorlogen te stoppen staat herhaaldelijk in de invocatie om het mentale rijk te zuiveren dat we moeten vragen of Gautama Boeddha ruimte weghaalt bij de entiteiten, demonen, en gevallen wezens in het mentale rijk. De meeste studenten van geascendeerde meesters begrijpen een beetje wat het betekent wanneer wij het oordeel oproepen, maar willen de meesters alsjeblieft bespreken wat het betekent als we oproepen dat Gautama Boeddha ruimte weghaalt en wat het verschil is met het oordeel oproepen? En als het gepast is om het te vragen, zouden de meesters dan ook kunnen bespreken wat het effect tot dusver is van de oproepen om ruimte weg te halen uit het mentale rijk?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Het oordeel is een concept dat de mensen al heel lang kennen, teruggaand tot op Jezus die zei: “Ik ben gekomen om te oordelen.” Dit is een effect van de Christusgeest, waardoor de mensen die Jezus tegenkwamen, werden geoordeeld door hoe ze tegen hem deden. Hij kon ook op verschillende manieren hun oordeel oproepen. Wij hebben studenten van geascendeerde meesters destijds in meerdere dispensaties verteld dat je ook het oordeel van Christus op kunt roepen over diverse fenomenen, bepaalde gevallen wezens, bepaalde demonen en entiteiten. Je kunt zelfs het oordeel oproepen over mensen, maar dat is niet hetzelfde als voor demonen, het is de keuze die mensen krijgen om te kiezen tussen de Christusgeest en de geest van antichrist, zodat zij hun manier van denken kunnen wijzigen.

Wanneer je het weghalen van ruimte oproept, dan is dit een hoger oordeel, zouden we kunnen zeggen. Het berust op het feit dat de rol van de Christus is om de mensen de kans te geven om te kiezen tussen Christus en antichrist. Mensen die worden omgeven door de denkwijze van de antichrist, kunnen die keuze niet maken omdat zij Christus nooit zijn tegengekomen; zij zien niet dat er een alternatief is, zij hebben alleen maar het referentiekader van de antichrist. Het oordeel van Christus geeft hen dat referentiekader. Je kunt zelfs gevallen wezens dat bieden, maar demonen en entiteiten niet, omdat zij zich niet bewust zijn van zichzelf en daardoor geen echte keuze kunnen maken, maar je kunt wel het oordeel van Christus oproepen omdat dit ons een bepaald gezag geeft om in ieder geval een paar van hen te verwijderen.

De functie van de Boeddha is om ruimte voor bepaalde fenomenen te geven. Met andere woorden, we zouden kunnen zeggen dat er op het laagste niveau dat een atoomwapen in de ruimte bestaat, maar om iets in de ruimte te laten bestaan, moet er ruimte zijn waarin het zich kan openbaren. Bepaalde vormen kunnen zich niet fysiek manifesteren omdat er geen ruimte voor is. Dit komt gedeeltelijk omdat de Boeddha dit niet toestaat en gedeeltelijk omdat het collectieve bewustzijn bepaalde vormen niet heeft geschapen. Wanneer we door het emotionele, mentale en identiteitsrijk gaan, moet er ook ruimte voor een demon of entiteit zijn om te bestaan, er moet ruimte zijn om een vorm in het emotionele rijk te laten bestaan bijvoorbeeld, en je kunt oproepen dat die ruimte wordt weggehaald.

Natuurlijk gebeurt dit allemaal in overeenstemming met een heel erg ingewikkelde berekening die alles te maken heeft met de vrije wil van de meeste mensen op aarde. Nogmaals, de mensen moeten de gelegenheid krijgen om te ervaren wat zij willen scheppen, en soms betekent dit dat je oproepen kunt doen dat een bepaalde demon wordt weggehaald, maar dat kan dan niet helemaal, omdat mensen de denkwijze die dit demon heeft geschapen en in stand houdt niet willen loslaten. Het kan wel minder sterk worden, zodat de mensen zich er gemakkelijker van kunnen bevrijden, maar het kan niet helemaal.

Het effect van jullie oproepen kun je heel moeilijk in lineaire woorden uiten, omdat het moeilijk is om jullie deze concepten te geven. Maar ik kan zeggen dat de effecten van de oproepen door studenten in deze dispensatie significant zijn. En de effecten van de oproepen van studenten in eerdere dispensaties waren ook heel erg significant. De wereld zou er heel anders uitzien als veel van die studenten door de jaren heen niet de decreten en de oproepen hadden gedaan en bereid waren geweest om die inspanning te leveren.

De oproepen om ruimte te verwijderen, die alleen in deze dispensatie is gegeven, heeft een doorslaggevend effect gehad. Maar wel binnen de context van vrije wil en ze hebben het mensen gemakkelijker gemaakt om zich van die demonen te bevrijden, die collectieve entiteiten en de denkwijze die erachter zit.